Ironman takmičenje i kompanija Breitling predstavljaju novu liniju satova

Najzahtevniji trijatlon sveta upravo je dobio dva nova časovnika…

Prošle srede, švajcarski časovničarski brend Breitling i Ironman sportska kompanija predstavili su specijalnu seriju Endurance Pro Ironman časovnika. Ovo lansiranje ponudilo je dve različite verzije modela u crno-crvenoj i crno-zlatnoj varijanti. Crno-zlatni model namenjen je sportistima koji su završili jedan Ironman događaj, dok oba modela imaju kućišta prečnika 44 mm, napravljeno od Breitlight legure, koja je 3.3 puta lakša od titanijuma, odnosno 5.8 puta od čelika, ali je znatno snažnija.

Časovnikep okreće Caliber 82 Breitling brenda, a u pitanju je termokompenzovani SuperQuartz mehanizam sa COSC sertifikatom, koji je do deset puta precizniji od običnih kvarcnih opcija. Štaviše, mehanizam ima duplo veći život baterije, koja će vam trajati između tri i četiri godine. Nova serija ima dvosmernu rotirajuću bazu sa graviranim tačkama kompasa, dok je taktilno izlovena korona savršeno jednostavna i pogodna za upotrebu. Sa malim pobrojčanikom za sekunde, časovnik je dobio brojače za 1/10 sekunde i 30 minutni hronograf koji olakšavaju čitanje. Kazaljka koja meri minute obložena je SuperLuminova slojem, dok je sam časovnik vodootporan do dubine  od 100 metara.

“Ironman zaista reflektuje naše ključne vrednosti kada se radi o performansama i izdržljvosti. Dizajnirali smo ovaj model kao idealni časovnik za elitne sportiste, kao i za one ljubitelje svakodnevnih sportskih aktivnosti, koji žele da nose kombinaciju visokih performansi i luksuza na svom ručnom zglobu”, objašnjava CEO Breitling brenda, Džordž Kern.

Dodatni Ironman modeli biće predstavljeni tokom narednih meseci, a za sada možemo reći da se crveno-crni časovnik može kupiti putem zvaničnog sajta brenda po ceni od 3.150 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group