Japanski proizvođač satova Seiko predstavlja novu liniju luksuznih modela

Više slika

Više slika

Najnovija ponuda Grand Seiko satova dolazi u vidu SBGC253 Spring Drive Chronograph GMT modela...

Kreiran sa amblemom u obliku lava ovog proizvođača na umu, novi model predstavlja omaž ovoj divljoj zveri svojim brojnim vrhunskim karakteristikama.

Kućište nove linije poseduje oštre i ugaone ivice, oponašajući lavlju kandžu. Nova serija satova povezana je sa narukvicom putem lugova od brušenog nerđajućeg čelika, koji se jasno razlikuju od Zaratsu poliranih elemenata. Kućište i narukvica kreirani su od titanijuma, što ih čini svetlijim u poređenju sa nerđajućim čelikom, ali i dosta lakšim po pitanju komfora i težine. Zakrivljeni lugovi zahvaljujući niskom centru gravitacije takođe omogućuju novom satu da se sa lakoćom uklopi na ruci.

Lavlja griva ukrašava brojčanik svojim teksturnim obrascem u boji slonovače i sija predivno pod svakim uglom pod kojim je svetlost dotakne. Ovo indicira takođe da se brojčanici nove linije ručno izrađuju kako bi dobili poboljšanu čitljivost, kojoj doprinosi i Lumibrite sistem u zelenoj boji. U međuvremenu, baza i GMT kazaljka presvučeni su plavom bojom radi bolje vidljivosti u mraku. Po pitanju tehnikalija, važno je naglasiti da je SBGC253 dizjaniran da izdrži dvadeset atmosfera vodenog otpora, dok njegov 9R86 stiže sa 72 sata rezervne energije.

SBGC253 Grand Seiko Spring Drive Chronograph GMT model biće izbačen na tržište početkom marta, sa premijum cenom od 12.000 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group