Japanski Seiko predstavlja Prospex Save the Ocean liniju modela ograničenog izdanja

Ove godine biće proslavljen 110 rođendan Laurel modela kompanije Seiko, koji je zvanično predstavljao prvi ručni sat u Japanu...

Kako bi proslavio ovaj veliki jubilej, legendarni brend predstaviće novu seriju satova, počevši sa Seiko Prospex Save the Ocean modelom ograničenog izdanja. Oblikovan po 6105-8000 ronilačkom satu iz 1968. godine, novi Prospex predstavljen je uglađenim tankim, ali ipak robusnim kućištem od nerđajućeg čelika. Nova linija donosi modele sa super-čvrstim kućištem od 41 milimetra, uparenim sa teksturnim brojčanikom, koji svoju inspiraciju duguje Arktiku i antarktičkim glečerima i njihovim pejzažima.

Opremljen modernim 6R35 automatskim mehanizmom visokih performansi, novi ručni sat dolazi sa displejom za datum, funkcijom sinhronizacije vremena i zaustavljanja sekundare, zajedno sa rezervom snage za dodatnih sedamdeset radnih sati. Potpuno se slažući se sa kućištem, stiže i predivna narukvica, koja poseduje čeličnu konsktrukciju u pet redova, trostruko savtiljive segmente i dugme za otpuštanje. Kao deo ove nove Save the Ocean serije, satovi takođe dolaze sa dodatnim kaišem ograničenog izdanja, koji poseduje tradicionalni Siechu rad i kreiran je od reciliranih plastičnih flaša.

Sa planiranim tržišnim predstavljanjem nešto kasnije ovog meseca, Seiko Prospex Save the Ocean sat i dalje nema zvanično objavljenu cenu, ali je japanski proizvođač potvrdio da će biti kreirano samo 5.000 modela, koji će biti dostupni u javnoj prodaji. Svaka jedinica poseduje ugravirane reči ’Limited Edition’, zajedno sa unikatnim serijskim brojem na zadnjem delu kućišta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group