Japanski Seiko predstavlja specijalnu kolekciju ograničenih izdanja

Više slika

Više slika

U okviru proslave pedeset i pete godišnjice Seiko 5 Sports satova, slavni brend je predstavio četiri nova Customise modela ograničenog izdanja u čast ove retro linije...

Svaki komad iz Seiko 5 Sports ‘Customise’ Limited Edition kolekcije, dizajniran je od strane obožavalaca koji su prošli ‘Customise’ konkurs. Za konkurs, ljubitelji brenda su dobili slobodu da dizajniraju svoje verzije Seiko 5 Sports satova oslanjajući se na elemente originalnih modela iz 1968. godine. Finalna četiri modela odabrana su na osnovu glasova koje su dobili, sa svakim od njih koji predstavlja drugi region ili zemlju, smeštene u Evropi, na američkom kontinetu, u Japanu i Aziji.

Edicija evropskog dizajna može biti prepoznata po odvažnoj i svetlo narandžastoj boji brojčanika i sportski dizajniranog kućišta. U međuvremenu, američko izdanje poseduje nešto klasičniji pristup, sa crnim brojčanikom, monohromatskim kućištem i zlatno akcentovanim indeksima. Sa druge strane, japanski dizajn satova okreće se minimalističkom izgledu, sa celokupnim brojčanikom i kućištem u srebrnoj nijansi, sa arapskim brojevima koji su u potpunosti izostavljeni.

Edicija azijskog dizajna stiže celokupno oplemenjena predivnom nijansom bakra sa zlatom obloženim kućištem od nerđajućeg čelika. Radi komplementiranja raskošnom izgledu, kućište stiže u bordo boji sa kontrastnim belim indikatorima i brojevima. Indeksi su takođe akcentovani istovetnom bakarnom nijansom, dok su kazaljke u kontrastu sa svojim srebrnim akcentima.

Svaka varijanta nove kolekcije ograničenih izdanja biće izbačena u seriji od 1.968 komada, sa 42,5 milimetara velikim kućištem i Seiko 4R36 automatskim i ručno navijajućim mehanizmom. Sva četiri izdanja nove linije biće dostupna od narednog marta, sa cenama koje će varirati od 325 do 420 dolara, ali su svi satovi već sada dostupni za pretporučivanje putem zvaničnog sajta i ovlašćenih butika kompanije Seiko.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group