Kompanija Omega predstavlja novu liniju u čast svog najpopularnijeg sata

Više slika

Više slika

Nije tajna da je Omega brend oduvek težio inovacijama i poboljšanju.

2013.godine, Omega brend je predstavio sat koji je sposoban da izdrži magnetna polja do 15.000 gausa, što bi kasnije dovelo do stvaranja koaksijalnog pokreta i uzvišenog Master Chronometer sertifikata. Sada, brend je lansirao novi Omega Speedmaster Super Racing ko-aksijalni Master Chronometer sat u znak sećanja na taj istorijski događaj. On je nesumnjivo najbolji u klasi sada kada je opremljen najnovijim Omega Spirate™ sistemom koji omogućava ultra-fina podešavanja otkucavanja i koji je lansiran 2023. godine, osiguravajući tačnost od +0 i +2 sekunde dnevno.

Smešten u kućištu od nerđajućeg čelika dimenzija 44,25 mm x 14,9 mm, novi sat ima crni brojčanik sa šarom u obliku saća i minutnu skalu u trkačkom stilu. Brojčanik okružuje crni keramički prsten sa skalom tahimetra od žutog „grand feu“ emajla. Gradijentna kazaljka hronografa i žuta i crna prugasta kazaljka malih sekundi na poziciji 9 sati takođe su u ovoj smelo žutoj boji. Registar na 3 sata nudi očitavanja za 60 minuta/12 sati, dok može služiti i kao druga vremenska zona.

Dan u mesecu je prikazan na prozoru na poziciji 3 ili 6 sati ili na podbrojčaniku na poziciji 9 sati. Indeksi crnih strelica su dijamantski polirani i zakošeni, a ispunjeni su potpuno novim Super-LumiNova slojem koji sija izrazito žuto.

„10“ u fontu logotipa Speedmaster pojavljuje se u prozoru datuma na 6 sati kao počast godišnjici Seamaster Aqua Terra >15.000 GAUSS. Sa safirnim kristalom otpornim na ogrebotine i antirefleksnim tretmanom sa obe strane, vodootpornost je ocenjena na 50 metara (5 bara).

Automatski koaksijalni Master Hronometar 9920 je mehanizam koji pokreće Omega Speedmaster Super Racing časovnik, a on predstavlja prvi mehanizam koji uključuje potpuno novi sistem Spirate™, koji je patentirana tehnologija, i dobio je najviši nivo sertifikacije dostupan u industriji časovničarstva od Švajcarskog federalnog instituta za metrologiju (METAS). Kao i sat kom odaje počast, otporan je na magnetna polja koja dostižu 15.000 gausa i nudi 60 sati rezerve snage.

Omega Speedmaster Super Racing Co-Axial Master Chronometer (Ref. 329.30.44.51.01.003) dolazi sa čeličnom narukvicom sa preklopnom leptir kopčom i NATO kaišem od recikliranog najlona sa crnim i žutim prugama, dok njegova preporučena maloprodajna cena iznosi 12.700 evra.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group