Kupio Rolex za 90 dolara, a prodao ga za 260.000 dolara

Svi znamo koliko je popularno tržište Rolex satova, posebno za modele od čelika koji su izuzetno poželjni zahvaljujući ogromnoj retkosti.

Čak i polovni Rolex satovi mogu da koštaju pravo bogatstvo, a oni koji ih naslede postaju pravi srećnici. Jedna gospođa iz Engleske doživela je iznenađenje svog života kada je shvatila da Rolex koji joj je otac ostavio vredi više od 260.000 dolara. Sat koji je nasledila je Rolex Submariner 5512, sa izuzetno retkim brojčanikom 3-6-9.

Retki Rolex prvobitno je bio u vlasništvu njenog oca, rudara koji je sat kupio da bi proslavio svoj 40. rođendan 1964. godine i sat je kupio za samo 90 dolara. Rolex Submariner 5512 sa brojilom Explorer 3-6-9 proizveden je samo ranih 1960-ih, a vrlo mali broj ovih satova je očuvan.

Kada je ćerka otkrila kakav sat poseduje, kontaktirala je jednu aukcijsku kuću, koja je shvatila da je u pitanju“Sveti gral Rolex satova“, pa je uspela da ga proda za ogromnu sumu novca koju smo gore naveli.

„Iako je ovo uspomena od mog oca, verujem da bi ga on prvi prodao kada bi saznao koliko vredi. Kupljen je za samo 90 dolara, tako da mislim da je ovo zaista dobra prodaja“, rekla je nasmejana vlasnica koja je sada bogatija za četvrtinu miliona dolara.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group