Pokaži mi kakav sat nosiš i reći ću ti ko si

U životu svakog muškarca, sat je neizbežan modni detalj, stvar prestiža, statusni simbol, gedžet za razmetanje… Gotovo da ne postoji muškarac koji ne poseduje bar nekoliko modela.

Po principu, “pokaži mi kakav sat nosiš, pa ću ti reći ko si”, muškarci se poput dece utrkuju ko ima bolji i reprezentativniji primerak.

Svidelo se to vama ili ne, više od fancy italijanskih cipela koje nosite, ili skupocenog telefona koji spuštate na sto, sat oko vašeg ručnog zgloba, u svetu moći govori više od vas. Cipele se izližu, telefonima vrednost pada, ali dobar sat je večna investicija!

Svaki muškarac prolazi kroz gotovo obredski ritual, nagon i poriv da kupi časovnik koji je još kao klinac priželjkivao dok je krišom virio u izlog radnje, maštajući o tom, tada nedostižnom aksesoaru.

Ali kakav sat odabrati? Ručni sat definitivno treba da poruči sagovorniku da vam dobro ide i u životu i na poslovnom planu. Možda je to mali korak za čovečanstvo, ali je definitivno veliki za svet odraslih dečaka! Problem je u tome, što se ponekada možete osetiti kao autsajder u pretencioznom klubu, koji vas nikako ne želi za člana. Osim ukoliko ne posedujete baš TAJ sat. Bez obzira na sve, nemojte na svako pitanje „Koliko je sati?“, mahati svojim najnovijim i preskupim primerkom, jer je to svakako “degute”. Sat govori o vašem karakteru i o vašoj ličnosti, s toga ne želite da okolina pomisli da ste neki razmetljivac, nego muškarac sa stilom.

Ako se zateknete u društvu onih koji dovoljno ne poznaju časovnike i ne prave razliku između kvarcnog i automatskog mehanizma, shvatićete da je razgovor sa njima uzaludan. To je isto kao kada biste vi strastvenom poznavaocu pića rekli da ste iskoristili njegov najbolji single malt viski za obloge, kada vas je napao grip.

Dakle, evo nekoliko uputstava kako da odaberete pravi sat za sebe i šta je veoma važno da znate kada kupujete sat.

Prvi korak do posedovanja modela iz vaših snova jeste da se odlučite kakav mehanizam želite?
Kvarcni, koji koristi uglavnom jeftiniju verziju za pokret-baterije, ili onaj drugi za koji istinski ljubitelji satova kažu da je jedini- sa mehaničkim kalibrom.

Činjenica je da časovničarski snobovi ni u najluđim snovima ne bi odabrali kvarcni mehanizam i da pre biraju da prodrmaju ruku kako bi njihovi mehanički automatici proradili. Naime, automatski kalibar koristi pokret ruke onoga ko nosi sat, kako bi pokrenuo glavnu oprugu koja literalno čini da vaš sat otkucava tik-tak, tik-tak.

Pitate se zašto automatici jesu „tate“ među satovima. Dobri poznavaoci će vam reći „Da je najmanje važna stvar kod jednog sata, da li on pokazuje tačno vreme.“ Reći ćete, kakva ironija! Ali sa vihorom je prohujalo vreme kada su satovi bili samo pokazivači vremena. Da rezimiramo, ljudi vole automatike iz istog razloga iz kojeg više vole klasični Jaguar, pre nego modernu Tojotu ili biraju ploče pre nego cd.

Sada kada smo i ovo apsolvirali da pređemo na stil. Svaka prilika iziskuje određeni model. Evo naših predloga uz koje nikada nećete promašiti.

Sportski sat

Karakteriše ih robustan dizajn, jaka čelična kućišta. Obično imaju svetle i jasne kazaljke i brojčanike. Ukoliko ste ljubitelj ronjenja ili ste jednostavno sportski tip, sa ovim modelima osvajate svaki teren. Naš predlog je TAG Heuer Aquaracer Chrono

Ceremonijalni sat

Ovi modeli satova moraju biti elegantni i klasični. I kada su veoma skupoceni, obično su suptilni i nerazmetljivi. Mogu biti optočeni dijamantima ili drugim dragocenim kamenjem, ali morate biti svesni da ove satove nikako ne smete nositi u teretani, uz street wear odevne kombinacije ili kada sa društvom odete na kuglanje. Najčešće su izrađeni od veoma dragocenih plemenitih materijala. Ovo su modeli koji se nose uz odela, košulje ili smoking. Naš predlog je TAG Heuer Carrera Mikrograph avant-garde 2014

Avijatičarski / pilotski sat

U danima pre elektronske navigacije ovi modeli su bili od vitalnog značaja za pilote. Većina avijatičarskih modela uglavnom ima crni ciferblat sa svetlim brojevima i kazaljkama. Satovi koji su nosili piloti u II Svetskom ratu poznati su po svojoj preciznosti i kvalitetu. Nabacite” Top Gun”jaknu, džins i obavezne Ray Ban naočare uz ovakav model sata, ako želite da izgledate kao Tom Kruz u legendarnom filmu. Naš predlog je TAG Heuer Carrera Seduction 1964 - 1970

Minimalistički sat

Ovi modeli satova su namenjeni ljudima čiji je moto “Less is more”. Ne kaže se slučajno da je klasika za sva vremena. Odaberite neki model koji privlači poglede upravo svojom jednostavnošću. Naš predlog je TAG Heuer Carrera calibre 5 automatic 39mm

Hi Tech sat

I… stigla je nova era! Ono što nam je nekada bila misaona imenica, postalo je realnost - pametni sat. Više ne morate da nosite telefon kako biste proverili mail ili videli rezultat koji je vaš omiljeni klub postigao na utakmici, kada na ruci nosite TAG Heuer Connected. Više od 5 miliona prodatih primeraka svedoče o tome da je budućnost stigla. Naš predlog je TAG Heuer Connected

 

Konačno ste prepušteni sami sebi. Nadamo se da ste nakon ovoga stekli bar mali uvid u to, šta jedan sat čini moćnim gedžetom za poštovanje.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group