Porsche Design predstavio novi časovnik

Zaboravite na cipele od antilopa… šta kažete na sat kreiran od ovog materijala?

Porsche Design brend upravo je lansira sasvim novi časovnik koji poseduje kaiš napravljen od nežnog antilopa, koji inače možemo videti u enterijerima njihovih automobila. Tamnoplavi model inspirisan je 1919 Chronotimer Flyback modelom, koji je brend predstavio pre dve godine, a predstavlja savršenu mešavinu forme i funkcije. Vodeći se akcentima slavnog Porsche 911 modela, ovaj časovnik poseduje hronografski mehanizam visokih performansi, sa dizajnom brojčanika koji nas asocira na kontrolne table slavnih automobila.

Porsche je počeo da kreira proizvode van sveta automobila 1972.godine, kada je Ferdinand Porše prešao sa mesta osnivača na mesto člana odbora, u trenutku kada je njegova Porsche KG kompanija, postala deo Porsche AG. Bez mogućnosti da svojim dizajnima podari četiri točka, sa viškom slobodnog vremena, on je počeo da usmerava svoju kreativnost u novom pravcu. Tako je, 1972.godine, rođen Porsche Design brend. Prva Stavka koju su kreirali bili su časovnici, odnosno hronograf, a to su ispratile naočare za sunce.

Njihovi današnji modeli i dalje poseduju dizajn koji nas asocira na tu eru, što je trenutno pravi trend. Ono što je sjajno kod njihovoh satova, jeste činjenica da oni poseduju retro izgled bez previse vintage elemenata. Neobični, uglađeni lugovi i čist izgled brojčanika, zajedno sa prečnikom kućišta od 42 mm, savršeni su elementi časovnika za svaki dan.

Napravljeni od kvalitetnog titanijuma, časovnici su jako otporni na udarce i šokove, zadržavajući svoju malu težinu. Pored toga, oni su otporni na slanu vodu i toplotu, a imaju rezervu energije od 48 sati, uz Werk 01.200 mehanizam.

Kaiš noviteta, napravljen od prefinjene kože, dobio je fantastičnu kraljevsko plavu nijansu sa sivim šavovima. Da li vam se dopada?

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group