Trend - Satovi

Redizajnirana sportska linija Laureato Absolute satova

Kompanija Girard-Perregaux predstavila je novu verziju ograničenog izdanja svoje Laureato Absolute sportske linije satova, u čast proslave najnovije e-commerce platforme...

Nazvano Laureato Absolute Wired, ovo specijalno izdanje preuzima futuristički pristup, sa kućištem koje je proizvedeno od karbonskog stakla. Iako kućište prečnika 44 mm prati klasičnu Laureato formulu, upotreba egzotičnih, futurističkih materijala u potpunosi je transformisala ovaj časovnik. Materijal za njegovu izradu formira se spajajući naizmenične slojeve ugljeničnih vlakana i fiberglasa pod uticajem ogromnog pritiska i toplote, da bi se nakon toga finalno obradio i poprimio željeni oblik.

Čitav proces ne samo da daje ovom materijalu teksturni izgled, već ga čini neverovatno izdrživim i laganim – časovnik je težak samo 94 grama, dok je njegovo telo dobilo mat crnu mešavinu, uz bazu koja je obogaćena električno plavim sjajnim slojem.

Kako bi na savršen način ispratio nešto mračniju temu linije, model dolazi sa pravougaonim crnim PVD titanijumskim detaljima i mat crnom poleđinom napravljenom od karbonskog stakla, graviranom Laureato Absolute logoom.

Časovnik pokreće GP03300-1058 automatski hronografski mehanizam, koji nudi rezervu energije u trajanju od 46 sati, sa frekvencijom od 28.800 bph. Izgled ovog modela kompletira integrisani gumeni kaiš sa tekstilnim efektom, snažan, fleksibilan i veoma udoban.

Samo 88 primeraka ovog modela biće napravljeno i dolazi sa cenom od 17.700 dolara, a moći će da se kupe isključivo putem e-commerce platforme. “Uprkos istoriji dugačkoj 230 godina, Girard-Perregaux nema nameru da ostane zaglavljen u prošlosti. Zapravo, lansiranje e-prodavnice je samo jedan od mnogih poteza koje ćemo napraviti ove godine, a koji će reflektovati našu filozofiju konstantnih poboljšanja”, izjavio je generalni direktor brenda, Patrik Pruno.

N.Đ.

Izvor: Luxury launches

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group