Sat od karbona – čvrst kao bolid Formule 1

Verovatno se i danas sećate kako je nastala prva ogrebotina na vašem tek kupljenom satu ili ulubljenje na novom automobilu. Manje-više, osećaj je isti – želeli biste da vratite vreme…

Poznato je da muškarci imaju posebnu vezu sa svojim satovima i automobilima, nalik ženskoj vezi sa novim visokim potpeticama. Teško je prevazići osećaj kada se “vaše čedo” ozledi, ali časovničarska industrija je, nakon dugog traganja za otpornijim materijalima, otkrila savršeno rešenje – karbon. Materijal koji se ne može ogrebati, što je naročito važno kada su u pitanju sportski satovi.

Šarmantno industrijski i moderno futuristički, satovi od karbonskih vlakana su “must have” aksesoari sadašnjice, pridružujući se keramici i titanijumu.

Bilo da ste kolekcionar satova ili se prvi put susrećete sa karbonskim vlaknima, teško da nećete već na prvi pogled flertovati sa ovakvim satom.

Postoji simpatična suprotnost između lakoće i čvrstoće sata, upotpunjena snažnom, tehničkom estetikom i svestranim karakterom. Satovi od karbonskih vlakana su udobni za nošenje, zanimljivi su koncepcijski i veoma, veoma izdržljivi.

Visoke mehaničke performanse, veoma visoka hemijska otpornost, odlična sposobnost izdržavanja udaraca - karbon objedinjuje sva svojstva materijala vernog avangardnom duhu TAG Heuer-a, koji odoleva pritisku #dontcrackunderpressure.

Upotreba ovih modernih materijala često ne samo da menja karakteristike kućišta (na primer tvrdoće), već pretvara sat u još čvršću verziju nerđajućeg čelika (ili titanijuma).

U časovničarskoj industriji, kao što je to slučaj sa mnogim drugim sektorima koji se bave proizvodnjom visokih performansi, karbonska vlakna su postala centar inovacija, jer, karbon ne samo da izgleda sjajno, već direktno odražava tehnologiju sportova koji su u vezi sa časovničarskom industrijom: automobilizam i jahting.

Bilo da se radi o najbržim gliserima ili u trkačkim automobilima sa najboljim performansama, karbon je kralj, jer od ovog avangardnog materijala nastaju satovi sa neuporedivim stilom i udobnošću.

Ne samo da je čvrst i lagan, nego poseduje i čvrstoću koja može varirati u zavisnosti od promene smera vlakana, a otporan je na toplotu i vlagu, što mu obezbeđuje veliku prednost u odnosu na materijale poput čelika i aluminijuma.

Ukoliko niste znali, upravo zahvaljujući ovom materijalu, bolidi Formule 1 mogu preživeti sudare pri brzinama od preko 300 km/h. U avio industriji se karbon veoma dugo koristi, a današnja avio konstrukcija ne bi bila moguća bez karbonskih vlakana.

Iz istog razloga kako bi automobili bili lakši, a samim tim smanjena i potrošnja, automobilska industrija je započela sa upotrebom ovog materijala. Visoki troškovi ovog materijala ograničili su primenu samo na trkačke automobile velikih perfomansi.

Njegov satenski, blago svetlucajući izgled specifičan je za svaki sat i varira od crne do svetlijih nijansi sive.

Nijanse karbona, modelirane prema specifičnoj TAG Heuer metodi, primenjene su na svaki model za rezultat koji je toliko autentičan, koliko i izuzetan, bez obzira da li birate Carrera, Monaco ili Aquaracer ediciju.

Carrera Caliber Heuer 02T

TAG Heuer odavno se pokazao kao časovnik za one koji vole život u brzoj stazi. Inspirisan auto trkama, Carrera Caliber Heuer 02T ima karbonske lugove i fiksnu koronu od karbona.

Brojčanik je crni skeleton sa luminiscentnim indeksima obloženim rodijumom i lebdećim turbilionom s kavezom od karbona i titanijuma. Sat prikazuje ozbiljnu auru brzine i snage i dokazuje da crno na crnom ne mora uvek delovati uglađeno i jednostavno, već sportski snažno.

TAG HEUER Monaco Bamford

Ikonični sat Monaco u potpunosti je obnovljen u saradnji sa Bamford Watch Departmentom, a rezultat je savremeni klasik sa ultra-modernim vizuelnim identitetom, koji ima čvrsto kućište od karbona i elegantni crni brojčanik koji je poboljšan marinsko plavim brojačima.

Aquaracer Carbon edition

Kolekcija TAG Heuer Aquaracer ima proširen opseg, sa tri nova Carbon modela.

Otporan na vodu do 300m ističe se svojim pop bojama, pa je iz tog razloga Aquaracer Carbon jedna od najmodernijih inkarnacija vrhunskog ronilačkog sata.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group