Stiže novi Rolex Oyster Perpetual 41

Novi sat dobija veće kućište, novi mehanizam i redizajnirane kazaljke...

U mnoštvu najava novih modela i ažuriranja kompanije Rolex, novi Submariner nije bio jedini model sa 41 mm kućištem koji je otkriven. Švajcarski proizvođač satova osmislio je novi Oyster Perpetual 41 (zvani OP 41) za 2020. godinu koji zamenjuje verziju od 39 mm i pridružuje se opcijama od 36 mm, 34 mm, 31 mm i 26 mm u već prilično velikoj kolekciji.

Lansirajući veće, 41 mm kućište kao zamenu za 39 mm varijantu, Rolex je napravio iznenađujući potez. Oyster Perpetual 39mm je popularan model od lansiranja 2015. godine i mnogi su njegovu veličinu smatrali savršenom. Međutim, model od 41 mm je očigledno novi korak za muški Rolex koji će se sigurno svideti krupnijim muškarcima.

Novi OP 41 je lansiran sa nekoliko različitih verzija brojčanika, gde su svi od nerđajućeg čelika. Prvi ima poznatu kombinaciju "jarko crnog" sunčanog brojčanika sa belo-zlatnim satnim markerima i kazaljkama. S druge strane, drugi ima potpuno novu konfiguraciju brojčanika za Roleks koja kombinuje srebrni sunray brojčanik sa žuto-zlatnim satnim markerima i kazaljkama.

Pored toga, Roleks je objavio lakirane brojčanike jarkih i živopisnih boja koje odaju počast Stella brojčaniku iz davnih vremena. Tu spadaju čvrsta žuta, tirkizna i koralno crvena, zajedno sa duboko metalnim svetlo plavim i zelenim bojama.

Novi OP 41 pokreće novi Rolexov kalibar 3230 koji je otporniji i dugovečniji od prethodnog. Sat je uparen sa klasičnom narukvicom Oyster. Novi Oyster model koštaće 5900 USD i biće dostupan za kupovinu kasnije ovog meseca.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group