Trend - Stil

CODE41 - sat za Mračnog Viteza

Totalna transparencija, kao ključni princip inspiracije časovnika koji neguje tvorac i mislilac CODE41, Klaudio d’Amore, uvela je unikatni koncept u industriju raskošne horologije…

Pre četiri godine, on je osnovao CODE41 u Švajcarskoj i kreirao ekosistem u kom ljubitelji časovnika igraju integralne uloge u kreaciji, što je postignuto stvaranjem kompletne transparentnosti po pitanju porekla, cene i osobina svakog kreiranog časovnika.

X41 nudi svojim korisnicima šansu da iskuse prefinjeno mehaničko časovničarstvo, koje je nekada bilo rezervisano samo za odabrane. Ovaj model će biti dostupan po ceni koju konkurencija nikada neće moći da obezbedi, a ona kreće od 5.390 dolara. Časovnik je u celosti dizajniran, proizveden i sastavljen u Švajcarskoj.

S obzirom da su narudžbine za treće izdanje zatvorene u novembru 2019.godine, entuzijaste su nestrpljivo čekale, a kako bi utolili njihovu žeđ, CODE41 je lansirao Edition 4 AeroCarbon. Časovnik koristi visoko-tehnološki karbon, koji se inače upotrebljavao iskučivo u aeronautici i aero-svemirskoj industriji. Materijal je izuzetno izdržljiv i lagan. Proizvedeni u specijalizovanoj francuskoj fabrici, 300 slojeva AeroCarbona formiraju površinu koja je 2.5 puta otpornija na savijanje u odnosu na čelik. Takođe, ovaj materijal je dva puta lakši od titanijuma i četiri puta od čelika, što ga čini idealnim za fino časovničarstvo.

Između ostalog, novi model je nasledio svoj periferalni oscilirajući teg od X41 linije, dok on i dalje zahteva izuzetno i sada već retko umeće. Oscilacije se prenose preko periferije lica sata, kako bi generisale energiju od pokreta korisnika. Istorija ovih tegova i način na koji su oni evoluirali zaista je inspirišuća. X41 reflektuje napredak u tehnologiji koji sada smanjuje debljinu mehanizma i otvara mehanički ples komponenti prema čitavom svetu. Mnogi brendovi su dali sve od sebe kako bi savladali periferalne oscilacije, ali je samo nekoliko bilo uspešno u tome kao CODE41 tim.

X41 model ima 297 komponenti, sa 33 dragulja. Časovnik je robustan do određenog stepena, sa vodootpornošću do dubine od 50 metara. Sjajni Luminova sloj daće vam mogućnost lakog čitanja tačnog vremena, čak i u mrklom mraku. Osim toga, ovaj mehanizam donosi sa sobom rezervu energije u trajanju od 45 sati, sa preciznošću od -2/+10 sekundi na dan. Safirni kristal otporan na ogrebotine krasi prednji i zadnji deo njegovog kućišta.

Na kraju, možemo reći da je ovaj model konstruisan sa kupcima na umu. Pored činjenice da je budućim kupcima data značajna uloga u kreiranju ovog modela, kompanija CODE41 takođe im pruža brojne koncesije i beneficije. Ovaj iskreni, predivni časovnik po svemu sudeći ne planira da napusti naš univerzum, već će nam se ponovo otkrivati u novim iteracijama.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group