Kako da uparite košulju i kravatu

Više slika

Više slika

Muškarci se ponekad teško snalaze sa kombinovanjem određenih stvari, pogotovo kada su košulja i kravata u pitanju...

Ako mislite da košulja i kravata ne predstavljaju veliki problem, onda se varate. Verovatno ste čuli za izreku da odelo čini čoveka. Ono što je sigurno je to da pravilan odabir košulje i kravate čine da vaše odelo zasija.

Muškarci većinom igraju sigurno kada su kombinacije boja u pitanju. Oni obično nose boje koje su najzastupljenije i sa kojima ne mogu pogrešiti. Ako mislite da niko nije primetio da stalno nosite istu kravatu ili košulju, varate se. To su verovatno svi primetili, osim vas.

Dakle, morate pokušati da u vaše odevanje ubacite malo raznovrsnosti. Oslobodite se i probajte nove boje, stilove i dezene. Verovatno ćete pronaći nešto što će vam odgovarati i što će istaći vaš karakter u najboljem svetlu.

Predstavljamo vam neka rešenja koja možete isprobati:

Svetlo i tamno

Ovo je najjednostavnije pravilo koje će vam uvek pomoći u ovakvim situacijama. Kravata treba da bude tamnija od košulje, bez obzira na nijansu i boju. Sa ovim pravilom ne možete pogrešiti.

Prava veličina

Tako je, u ovom slučaju je veličina vrlo važna. Kravata ne sme biti ni prekratka ni predugačka. Ona mora biti u proporciji sa kragnom. Ovo pravilo će vam takođe pomoći da svoj stil dovedete do maksimuma.

Dezeni

Ovde se najčešće prave greške. Ako spajate košulju i kravatu sa šarama, onda vodite računa da te šare ne budu iste veličine i oblika. Velike šare uparene sa malim i obrnuto će se međusobno dopunjavati i biće u savršenom skladu.

Suptilnost

Budite suptilni i ne trudite se previše, jer to će se videti. Jednostavnost je uvek najbolja opcija, pogotovo kada je reč o stilu. Naravno, slobodno ubacite poneki detalj koji vi želite, ali se trudite da to bude minimum.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group