Trend - Stil

Povratak najpopularnijih atletskih patika svih vremena

Početkom devedesetih godina prošlog veka, brojne atlete shvatile su da im je prilikom trčanja potrebno nešto što dodatno može smanjiti udarce i opterećenje njihovih stopala...

Kompanija Nike im je izašla u susret i kreirala svoju AIR strukturu kao odgovor potrebama modernih sportista i trkača 1991. godine. Danas, nakon trideset godina, ista legendarna silueta priprema se za svoj veličanstveni povratak na tržište, uklapajući stare i nove karakteristike, zajedno na najbolji mogući način u istorijskoj OG “White/Neo Teal" formi i šemi boja.

Bazni slojevi ovih patika orijentisanih trkačkom načinu života, poseduju mrežaste, antilop i tekstilne panele, predstavljene zajedno u prepoznatljivoj struktrurnoj mešavini sa pratećim ventilisanim donjim slojevima. Poslednjepomenuti delovi mogu biti viđeni između crnih gornjih segmenata širom obima patika, sredjeg dela i pete, a dolaze predstavljeni sivom bojom, baš kao i swoosh oznake obeležene predivnom neo tirkiznom nijansom. Drečavo crveni akcenti postavljeni su oko bočnih i centralnih tačaka gornjeg dela jezika, jedne strane gumenih ojačanja za pertle i vazdušnog đona, ali i na Nike Air logu prišivenom u petnom delu. Mrežasti slojevi pored i iznad prstiju definisani su snežno belom bojom.

Ista šema boja nastavlja se na centralnom delu đona, gde gradacija ide od sive do bele nijanse i na savršen se način uklapa sa nešto živopisnijim tirkiznim tonom okruženja vazdušnog đona sa spoljne strane. Dodatno, crni akcenti prelamaju celokupnu postavku i na savršen način kompletiraju celokupan dizajn ovog klasičnog modela.

N.Đ.

Izvor: Nike

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group