Zbog čega su farmerice plave boje?

Iako ih danas imamo u različitm bojama, originalne „jeans“ farmerice su bile plave boje, a da li znate zašto?

Teksas farmerice su postale pravi hit kada su se pojavile i one se godinama koriste za različite svrhe. Iako su kreirane sa svrhom da budu izdržljive radničke pantalone, one su ubrzo postale modni hit i deo moderne pop kulture, tako da je danas nemoguće videti ljude koji ne vole da nose farmerice.

Iako ih danas možete kupiti u različitim varijacijama i bojama, originalne teksas farmerice su uvek bile plave boje, a većina modernih farmerica takođe imaju originalnu plavu boju. Međutim, da li ste se nekada zapitali, zbog čega?

Mi smo tu da vam tamo odgovor na to pitanje.

Kada su ove farmerice kreirane, nije bilo mnogo prirodnih boja koje su bile izdržjljive i koje nisu štetile tkanini i pamuku. Zbog toga je korišćena specijalna indigo plava boja koja je bojila farmerice na bezbedan način. Jedina mana ove boje je bila ta što se ona ispirala posle dugotrajnog pranja, pa je tako nastao popularni izbledeli izgled farmerica koji je danas toliko popularan i omiljen među mladim osobama.

Danas se korsite sintetičke boje koje imitiraju ovu indigu boju, ali rezultat je sličan. Iako farmerice sada možete kupiti u svim drugim bojama, plava je još uvek omiljena teksas boja koju svi obožavaju i koja nikada neće izaći iz mode.

Džins farmerice su toliko popularne da se godišnje napravi između 90 miliona i 2 milijardi plavih teksas farmeirca, što je prosto neverovatno.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group