Bentley vraća u život Blower model

Poslednji model izašao je iz fabrike 1930. godine...

Bentley je odlučio da vrati odldtajmer model posle 90 godina i da u modernu eru uvede klasične automobile. Proizveden u ograničenom broju od samo 12 primeraka, nastavak Blowera sadrži skoro 2.000 pojedinačno dizajniranih i ručno izrađenih delova, a svaki je savršeno rekreiran na osnovu originalnog modela koji je predstavljen od strane Bentley kompanije 1929. godine.

Novi model nazvan je Blower Car Zero,  i on predstavlja krajnji rezultat od 40 000 sati provedenih u procesu dizajniranja i izrade za stvaranje testnog i razvojnog prototipa.

Car Zero je završen u sjajnoj crnoj boji sa unutrašnjošću od crvene kože, a elementi kao što su čvrsta školjka hladnjaka od nikla i ručno napravljenii rezervoar za gorivo pažljivo su napravljeni od strane kompanije Vintage Car Radiator Company. 4.5 litarski motor dizajniran od Bentley-a je takođe verno rekreiran i sadrži kompresor tipa Amherst Villers, kao i magnezijumski karter koji je otporniji i koji teže puca usled udara.

Svih 12 primera je prodato,a njihova cena ostaja je skrivena.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group