U Mađarskoj iz Dunava izvučen najveći som u istoriji

Iako neki vlasnici Tesla modela vole da misle kako su njihovi električni modeli ulično legalne podmornice, istina je nešto drugačija i oni zapravo ne vole da se brčkaju predugo...

Stoga, nije moguće ni zamisliti iznenađenje čitave automobilske javnosti kada je jedan neobični slučaj u kome je učestvovao jedan Tesla Model X u Mađarskoj krenuo da kruži društvenim mrežama. Električni model američkog proizvođača, finiširan u plavoj boji, nekom igrom nesrećnih okolnosti završio je u Dunavu nedaleko od Budimpešte. Fotografije nemilog događaja postale su viralne tek nakon što su uz nešto više detalja vezanih za incident podeljene putem Reddit platfrome.

Prema lokalnim pričama iz komšiluka, Tesla automobil je nekako uspeo da završi u vodi kada nikoga na svu sreću u njemu nije bilo. Sudeći po fotografijama podeljenim putem Index publikacije krajem prošle godine, deluje da je američki električni model skliznuo sa betonske rampe za brodove, najverovatnije nakon što je njegov vozač zaboravio da ga postavi u parking mod i aktivira parking kočnicu.

Kako saznajemo, vozač je odmah kontaktirao vatrogasno odeljenje kada je njegov Model X zaronio, ali dok su hitne službe stigle, američki SUV je u potpunosti bio potopljen u reci. Ronilačka ekipa pozvana je kako bi tragala za Tesla automobilom, a nakon što je on pronađen, uloženi su veliki zajednički napori svih ekipa kako bi bio izvučen iz svog vodenog groba. Kada se ponovo pojavio na površini, njemu su bili otvorena vrata u obliku sokolovog krila i gepek.

Uprkos tome što je ovaj Model X bio u potpunosti potopljen i nema sumnje da je tom prilikom pretrpeo značajna oštećenja, njegov vlasnik tvrdi da je uspeo da ga proda za 22.000 evra svega dan nakon incidenta. Zaista je nemoguće tvrditi zbog čega bi neko zdrave pameti dao novac za električni automobil koji je kao som brljao po mulju, ali ukoliko ga je neko zaista uzeo, onda je to uradio samo kako bi izvukao sve što se sa i iz njega može spasiti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group