Volkswagen povukao 56.000 Golf modela iz prodaje

Zbog softverskih problema, najprodavaniji model Evrope doživeo je masivno povlačenje iz prodaje...

U opoziv su uključeni modeli Golf Mk8 napravljeni do jula 2020. godine, izjavio je portparol VW kompanije. Takođe je dodao da opoziv nije bio obavezan, već „mera dobrovoljnog služenja“.  „Želimo da svako naše vozilo bude savršeno“, rekla je VW kompanija i objasnila zbog čega je povukla ovoliki broj vozila.

Nakon povlačenja vozila, akcije Volkswagena pale su za 1,6%. Naravno, nije sve tako crno, jer Golf je nedavno postao najprodavaniji automobil u Evropi u 2020. godini. Više od 312.000 primeraka ušlo je u ruke kupaca, od čega je 134.000 prodato  samo u Nemačkoj.

„Želeo bih da zahvalim svim kupcima koji su nam ukazali poverenje“, rekao je izvršni direktor kompanije,  Ralf Brandstater. „Moja zahvalnost takođe ide i celom našem timu koji je odlično uradio posao tokom teških uslova krize sa koronavirusom.“

Očekuje se da će VW brzo rešiti softverske probleme sa Golfom i da će u 2021. godini pojačati prodaju, tako da će prodajni rekord verovatno biti oboren.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group