Italdesign kreirao prvi koncept Ducati električnog motocikla

Ducati nije u žurbi kada se radi o predstavljanju svog prvog električnog modela, ali kada konačno budu spremni da se pridruže električnoj revoluciji, nadamo se da će kontaktirati Italdesign...

Čuvena dizajnerska firma predstavila je video sa renderinzima sasvim električnog koncepta, koji je inspirisan legendarnim 860 GT sportskim modelom.

Naravno, ukoliko će iko redizajnirati 860 GT, Italdesign je prava kompanija za tu priču, zbog činjenice da je originalni motor nastao kao delo jednog od njenih su-osnivača, Đorđeta Đuđiara. Njegov ugaoni rezervoar i sedište u formi pačjeg repa bili su odvažni dizajnerski izbori u to vreme, a pomogli su motoru da se izdvoji u odnosu na sve ostale.

Nažalost, takođe su odbijali potencijalne kupce, zbog čega je Ducati redizajnirao motor samo dve godine nakon njegovog debija 1974. Tokom pet decenija koliko je prošlo od tada, dizajn motora je prošao kroz kritične ponovne procene, a sada se smatra prelepom mašinom koja je ispred svog vremena.

I dok se originalni motor i koncept zaista razlikuju, postoji jasna spiritualna konekcija između njih. Poput svog prethodnika, 860-E je ugaon i dolazi sa standardnim izgledom, koji je okarakterisan stilom i atletskim stavom. Njegov izdubljeni kružni LED far je takođe primamljiv i nadamo se da će više električnih motora usvojiti njegovu filozofiju dizajna. Moramo naglasiti da je ovo samo dizajnerski mockup, tako da za sada nema tehničkih detalja, ali je Italdesign firma u opisu svog videa napisala da će on biti “sasvim električan i tih”.

Nažalost, ovi renderinzi po svemu sudeći nisu nagoveštaj onoga što dolazi. “Nije planirana proizvodnja ovog modela – ovo je jednostavno bio naš stilski izraz”, objašnjavaju iz firme, dodajući da su ga kreirali kao omaž jednom od najslavnijih italijanskih motora.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group