Fitness - Vežbe

Trenirajte kao pravi krosfit šampion

Dok većina profesionalnih atleta trenira naporno za svoju disciplinu, pripreme potrebne za krosfitere potpuno su drugačije...

Brojne vežbe i protokoli nisu jednostavno dizajnirani kako bi pomogli podizanju njihovih performansi u apstraktnom smislu, nalik dizanju tegova i trčanju sprinta koji odgovaraju fudbalerima na primer, jer njihov trening je njihov sport. Podizanje tegova, gimnastika i metaboličke discipline dolaze u paketu i predstavljaju iste one koje se broje u takmičarskom polju.

Pat Velner je jedan od najboljih muških atleta u sportu i on dobro zna ove činjenice. “Krosfit je vrsta sport fitnesa”, izjavio je Pat. “Uključujemo sve elemente fitnesa, podizanja tegova, poverlifting, gimnastiku, sportove izdržljivosti i na neki način testira ljude u svim poljima fitnesa.”

Velner, petostruki krosfit kvalifikant sa tri osvojene medalje, poznat je kao jedan od najjačih atleta današnjice. Sada je njegova trening rutina predstavljena javno i možemo videti kako se priprema za predstojeću takmičarsku CrossFit Open sezonu. Sa početkom u pripremnom delu, ovaj sportista nastavlja svoje putovanje na 2021 Games turnir, gde se nada da će uspeti da preuzme krunu sada, kada se petostruki uzastupni šampion Met Frejzer penzionisao.

“Postavlja se pitanje ko će naslediti kraljevstvo”, dodao je Velner nedugo nakon što je čuo vesti o Frejzerovom penzionisanju. “Nadam se da ću uspeti da se domognem samog vrha ovog sporta.”

To što je Velner elitni sportista, ne znači da njegovi trening režimi postaju nedostupni svim ostalim, normalnim ljudima, koji žele da se oprobaju u fitnesu. “Očigledno je da dosta stvari koje radimo predstavlja visoko tehničke vežbe i zahteva dosta prakse. Veoma bitna i sjajna stvar kod krosfitnesa jeste to što možete skalirati sve. Čak i kada radite ovakve stvari, osigurajte da nivoi vežbi budu postavljeni prema vašim mogućnostima, odakle možete napraviti odličnu polaznu tačku za dalji napredak.”

Kako biste ostali potpuno bezbedni, naučite osnove krosfita pre nego što isprobate njegove vežbe. U snimku koji sledi ispod teksta, možete videti uživo izveden pripremni trening ovog krosfit majstora:

N.Đ.

Izvor: Men’s Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group