EA je zvanično potvrdila svoj projekat Dead Space rimejka

Osam godina nakon poslednjeg izdanja epskog SF horor serijala Dead Space, EA i Motive Studios konačno pružaju ljudima rimejk originalnog i najboljeg naslova, potvrđujući prethodne glasine...

Iako bismo daleko više voleli da je odrađena potpuno nova igra i ovo je nešto, posebno za sve koji je nisu igrali, a čini se da je EA krenula u rimejkovanje i osvežavanje svojih legendarnih naslova, da li u nedostatku ideja ili možda zbog svog projekta koji bi trebalo da je vrati na put singl pjeler naslova, posebno nakon što su po pitanju onlajn izdanja prdnuli u čabar, takođe.

Namenjen sledećoj generaciji konzola, novi Dead Space rimejk osvežiće čitavo iskustvo ove igre sa daleko boljom grafikom i većim brojem frejmova u sekundi. Pored toga što EA ističe da će nova Dead Space igra jednostavno biti rimejk, radije nego sekvenca u franšizi, ova kompanija je takođe istakla da će njen naslov dobiti poboljšanu priču, karaktere i mehaniku. Sa svim ovim na umu, igra će biti ekskluzivno kreirana za PlayStation 5, Xbox Series X i naravno PC platformu.

"Dead Space franšiza je stvorila veliki uticaj na survajvl horor žanr kada je objavljena u prvom izdanju pre dvanaest godina i ja sam došao u Moteve studio kao veliki obožavaoc, na prvom mestu, kako bi posebno radio na njenom rimejku", izjavio je Filipe Duharme, glavni producent originalnog naslova. "Mi imamo zaista privržen tim, koji će prići ovom rimejku sa ljubavlju koju svaki njegov član gaji prema franšizi. Vraćanje originalnoj igri i njeno omogućavanje na konzolama poslednje generacije, predstavlja uzbudljiv projekat za sve u timu. Prilikom naših težnji vezanih za modernizaciju ove igre, mi smo se obratili posvećenim obožavaocima i pozvali ih kako bi nam pružili svoje mišljenje u ranim fazama produkcije, ali da bismo isporučili igru u kojoj novi igrači mogu uživati, takođe."

Za sada nije potvrđen zvanični datum premijere Dead Space rimejka, tako da ćemo svi mi koji volimo ovu franšizu ili makar njen prvi i neprikosnoveni deo, definitivno morati još malo da sačekamo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group