Fun - Gaming

Fortnite igrač preminuo na TwichCon turniru

Posetioci najpopularnijeg Fortnite turnira ostali su u šoku...

Koliko je Fortnite popularan pokazuju i ogromna takmičenja koja se bukvalno održavaju svakog meseca i koja pružaju utočište gejmerima koji žele da se oprobaju sa najvećim imenima E-sporta i strimerima koji su postale prave superzvezde.

Ipak, na poslednjem TwitchConu desio se nemili događaj, kada je jedan od učesnika turnira pronađen mrtav u svojoj sobi. Jedan od rastućih strimera Bogdan Akh  preminuo je posle naporne večeri na TwichConu, a njega je pronašao njegov prijatelj i saigrač Dominik “RazZzero0o” Bekman.

Bekman je bio šokiran kada je pronašao Bogdana u sobi i kada nije mogao da ga probudi. Hitna pomoć je odmah došla, ali je ustanovljeno da je Bogdan umro u snu u toku noći.

Uzrok smrti još uvek nije utvrđen, ali doktori pretpostalvjaju da se radi o prirodnoj smrti. Bekman je potvrio da je Bogdan bio vrlo normalan mladić koji nije pio i nije pušio, ali je rekao da je on bio pod velikim stresom u poslednjih par dana i da smatra da je to mogući uzrok njegove nesrećne smrti, ali da nikakve znakove nije pokazivao da mu nije dobro.

Mnogi su počeli i da osuđuju sam turnir zbog njegove smrti, jer smtraju da je to veliki napor i da mladi momci ne spavaju i ne jedu kako treba i da sve to dovodi do lošeg zdravlja, a da je Bogdan nažalost prvi koji je osetio pun efekat gejmerskog života.

Bekman se nije složio sa tim i poručio je novinarima i svim fanovima da je Bogdan obožavao video igre, naročito Fortnite i da su igre bile veliki deo njegovog života i da je siguran da je zbog ovog turnira bio srećan i zadodovljan.

Bekman i Bogdan su turnir završili na 18. mestu u uzeli nagradu od 10,000 dolara. Kompanija koja je kreirala Fortnite, Epic Games, još uvek se nije oglasila povodom Bogdanove smrti, ali pretpostavljamo da će se Bogdanov lik na neki način obeležiti u igrici i da će Epic Games na pravilan naćin napraviti uspomenu na ovog igrača i strimera.

 

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group