Fun - Gaming

Microsoft želi da otme Discord gejmerima

Kompanija Microsoft stupila je u pregovore sa platformom Discord kako bi otkupila prava na gejmerski fokusirani softver za više od deset milijardi dolara...

Prema Bloomberg publikaciji, direktor Xbox ogranka, Fil Spenser, izjavio je kako se trenutno nalazi u pregovorima sa Discord platforom vezano za njenu potencijalnu kupovinu.

Izvori su nešto ranije najavili da Discord razmatra prodaju vrednu nešto više od deset milijardi dolara, nakon što nekoliko potencijalnih kupaca nije uspelo da ispuni očekivanja, kao i to da je jedna strana potpisala svoju klauzulu ugovora, što samo sugeriše da je njegovo zaključenje veoma blizu. Međutim, prema svemu sudeći, konačana kupovina i dalje nije potpuno sigurna, jer informacije sa druge strane dodatno ističu da kompanija Discord najverovatnije želi javni izlazak na tržište u potrazi za svojim kupcima.

Bloomberg je predstavio Epic Games i Amazon kao kompanije koje su takođe bile u pregovorima sa Discord platformom u prošlosti.

Ova gejming platforma poseduje oko 140 miliona mesečnih korisnika i stvorila je oko 130 miliona dolara profita tokom prošle godine, kako je nedavno naveo The Wall Street Journal, ali uprkos svemu ova kompanija i dalje nije profitabilna. Njena poslednja procena iznosila je sedam milijardi dolara i to nakon što je finansijski krug generisao sto miliona prošlog decembra.

Discord softver besplatan je za većinu korisnika, ali kompanija koja stoji iza njega zarađuje putem Nitro korisnika, koji plaćaju 9,99 dolara mesečno kako bi uživali u naprednim karakteristikama kao što su veće rezolucije skrinšeringa, dodatna stiker pakovanja i veća ograničenja aplouda.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group