Danijel Krejg se slaže da je žena u ulozi Bonda nepotrebna glupost

Danijel Krejg je javno govorio o mogućnostima predstavljanja ženskog Bonda u budućim filmovima, što je još jedna potpuno suluda ideja koja o kojoj se naširoko razglaba godinama unazad...

Pedesetrogodišnji Krejg otvorio je dušu vezano za ovu temu i pred premijeru dugoočekivanog No Time To Die naslova, filma koji će obeležiti njegovo poslednje pojavljivanje u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta. Ikonična uloga već je otvorena za drugog glumca, koji će je smatrati svojom u godinama koje dolaze, dok se mnogi već pitaju da li će sledeća postavka celokupnu akciju odvesti u potpuno drugom pravcu. Gotovo šezdeset godina, Bondov karakter igraju strejt, beli muškarci i sada pojedinci smatraju kako je vreme da se stvari promene.

Krejg je prethodno izjavio da on ne može videti razlog zbog kog na kraju krajeva žena, dama ili devojka, ne može igrati ulogu Džejms Bonda, međutim, u nedavnom intervjuu datom za Radio Times, on je svoje stavove preformulisao i ponovo ih definisao razbijajući kontekstualne zaključke. Kada je upitan da li podržava daleko raznovrsnije inkarnacije legendarnog lika, Krejg je izjavio: "Odgovor na to je potpuno jednostavan. Na svetu jednostavno postoje daleko bolje uloge za žene i glumce drugih rasa. Zašto bi žena igrala Džejmsa Bonda, kada mogu biti kreirane desetine uloga koje su podjednako dobre, ali su pre svega prilagođene ženama?".

Krejg je dodao da je dovođenje pisca Fibi Veler-Bridž u Bondov tim predstavljalo pravi potez i da su stvari od tada postale prlično "začinjene", međutim, sa Valer-Bridžovom koja je i sama veliki ljubitelj Bond filmova, ova franšiza nije otišla drugim pravcem. Krejgovo mišljenje vezano za ovu temu deluje kao eho izjave koju je dao producent Barbara Brokoli, kada je za Good Morning Britain pre dve godine rekla: "Moramo kreirati filmove o ženama i praviti ženske priče, ali takođe je bitno da stvaramo ženske karaktere, a ne da jednostavnim trikovima pretvaramo muške u ženske".

Za sada i dalje ostaje nejasno ko će biti sledeći Bond, dok je Idris Elba već duže vreme favorit za potencijalnog naslednima. Publika i obožavaoci ove franšize navijaju takođe za glumce kao što je Tom Hardi, Reže-Žan Paž, Džejms Norton i Klajv Standen. No Time To Die krenuće sa premijernim prikazivanjem u bioskopima od tridesetog septembra.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group