Glavni glumac kultnog horor klasika ne bi imao ništa protiv nastavka

Postoje brojni filmofili koji bi uspeh ponovnog oživljavanja zobmi tematike na velikom platnu u poslednjih nekoliko decenija pripisali jednom vrhunskom horor naslovu - 28 Days Later...

Film iz 2002. godine režirao je Deni Bojl i prati događaje nakon izbijanja epidemije neke vrste besnila, koje se brzinom šumskog požara širi Britanijom, pretvarajući gotovo celokupnu populaciju u zombije. Kilian Marfi igra Džima, muškarca koji je najgore trenutke nakon izbijanja virusa proveo u komi i koji se 28 dana kasnije probudio kako bi zatekao London potpuno napušten. Ovaj film katapultirao je Marfija do internacionalne slave, a sada, ovaj glumac tvrdi da je veoma zainteresovan za još jedan nastavak ovog filmskog serijala.

28 Days Later je ispratio nastavak imena 28 Weeks Later, snimljen 2007. godine, u kome je opisano kako originalni zombiji polako odumiru u pokušaju ponovnog naseljavanja ostrva, ali je Marfi odsutan u ovom delu. Kao mali spojler svima koji nisu gledali nastavak, dolazi i to da je na kraju 28 Weeks Later filma moguće videti da se zaraza proširila u Pariz i gotovo sigurno čitavu Evropu. Vraćanje seriji kako bismo videli na koji je način svet pogođen ovom krizom nastavljenom na kopnenom delu Evrope, definitivno bi bio prihvaćen veoma toplo od strane široke filmske publike i svih ljubitelja naslova pre svega.

U intervjuu sa CinePop vezanom za A Quiet Place Part II film, koji je stigao u bioskope krajem prošlog meseca, Marfi je upitan da li je zainteresovan da se vrati horor serijalu i da li bi to uradio kada bi imao priliku. Njegov odogovor će svakako oduševiti sve ljubitelje ovog kultnog naslova i pružiti im dodatnu nadu. "Slušajte, ja nikada ne bih rekao nikada", izjavio je. "Ja sam uživao u snimanju 28 Days Later filma, koji je nastao pre gotovo dvadeset godina, ali naravno, svakako bih to ponovo uradio."

Naravno, ovo je samo bilo pitanje da li je zainteresovan da se vrati legendarnom filmskom projektu ukoliko novi nastavak konačno bude snimljen. Kada uzmemo u obzir da je prošlo mnogo vremena od kada je prvi zombi film izašao, tim koji se nalazi iza njega uskoro može nazvati sledeći naslov 28 Years Later, posebno ukoliko se stvari još malo oduže.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group