Legendarna arkada dobija svoje filmsko izdanje

Film baziran na arkadnom klasik serijalu Streets of Rage nalazi se u razvoju, sudeći prema izveštaju Deadline publikacije...

Prema izvorima, tvorac John Wick franšize, Derek Kolstad, zadužen je za scenario, dok će kuća koja se nalazi iza Sonic the Hedgehog naslova biti zadužena za produkciju i adaptaciju ovog filma baziranog na legendarnoj video igri. Escape Artists, studio zadužen za The Equalizer franšizu, takođe se nalazi u producentnskom odboru ovog naslova.

Streets of Rage igra je prvi put predstavljena na SEGA Genesis konzoli davne 1991. godine, sa Streets of Rage 2 i 3 nastavnicima koji su usledili 1992. i 1994. godine. U svakoj igrici, vozači se nalaze u ulogama različitih neustrašivih osvetnika koji razbijaju negativce od batina, čisteći ulice svoga grada od ološa i kriminala.

Četvrto izdanje ovog arkadnog naslova, bočnog kretanja ispunjenog akcijom, izašlo je 2020. godine, 26 leta nakon treće video igre. Kako je kritika pre dve godine navela, novo izdanje je uspelo da donese isti retro osećaj kao i originalne igre, a samo ostaje da vidimo kako će moderna filmska adaptacija ovog serijala na kraju izgledati.

Koliko god da smo sumnjičavi po pitanju filmova kreiranih po video igrama, Kolstad deluje kao pravi čovek za ovu posebnu konverziju čuvene arkade i njeno prilagođavanje za velike i male ekrane. Ovaj režiser je radio na izuzetno žestokim i nasilnim naslovima Nobody i John Wick, tako da ukoliko išta možemo pretpostaviti, jeste to da će nova adaptacija svakako biti ispraćena dobrom akcijom i pričom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group