Fun - Zanimljivosti

Dečak koji je poželeo da postane Magneto

Dvanaestogodišnji školarac podvrgnut je procesima pet veoma kritičnih operacija nakon što je namerno progutao 54 magneta igračke u okviru neobičnog eksperimenta...

Rilej Morison iza Mančestera, pojeo je magnetne kuglice u dva odvojena navrata, kako bi testirao njihovu moć privlačenja stvari od metala na njegov stomak i video kako će njegove moći funkcionisati kada se bude kretao pored određenih predmeta.

Međutim, kada se magnetne kuglice nisu pojavile u dečakovoj stolici četiri dana nakon njihovog konzumiranja, on je svojoj majci priznao da je progutao dve kuglice slučajno. Majka je sa detetom odmah krenula put bolnice gde su doktori odradili skeniranje i bili zaprepašćeni kada su otkrili 54 jake magnet igračke u njegovom stomaku i digestivnom traktu.

Lekari su se plašili da ovi magneti mogu probiti kroz tkivo ili neki vitalan organ, što može dovesti do potencijalno fatalnih oštećenja, hitno prebacivši Magneta u operacionu salu gde se pristupilo uklanjanju predmeta tokom šest sati duge operacije.

Morison se trenutno opravlja kod kuće i njegova majka deli njihovo šesnaestodnevno bolničko iskustvo kako bi edukovala decu i roditelje o potencijanim opasnostima koje igračke sa magnetnim kuglicama mogu izazvati, pre nego što se nekome dogodi isto što i njenom sinu.

Morison je dečak sa autizmom i poremećajem pažnje, koji je tražio magnetne igračke za Božić i dodatne magnetne kuglice u vrednosti od pet funti iz radnje, kupljene lično ušteđenim novcem. Lekari misle da je dečak progutao prvu turu kuglica početkom januara, nakon čega je počeo da ih dodaje tokom vremena.

Na svu sreću mladić je nakon deset dana počeo potpuno da se oporavlja, tokom kojih nije mogao da se pomera jer bi tada povraćao zelenu tečnost nastalu curenjem njegovih creva. Opasna igra definitivno je završena, a iako inicijacija u redove superheroja ovog mladog čoveka nije prošla najbolje, njegov čudesni oporavak svakako ga je približio pravim herojima iz realnog sveta.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group