Dostava hrane kao novo rešenje za rasturanje opijata

U ova teška vremena brilijantni načini za razvijanje biznisa rađaju se na najneverovatnijim mestima, tako da je pre nekoliko dana jedan lažni dostavljač uhapšen nakon što je u njegovom prtljagu umesto hrane otkrivena droga...

Britanska policija tokom vikenda objavila je vest da je jedan mlađani preduzetnik uhapšen sa značajnom količinom narkotika i novca koji su konfiskovani. Na fotografiji, podeljenoj putem Twitter naloga Specijalne jedinice Metropolitan policije, moguće je videti kesice sa drogom, koja deluje kao skank, mobilni telefon i nekoliko hiljada funti.

Prema izveštajima, sedamnaestogodišnji muškarac primećen je kako vozi biciklu pod oznakama jednog od najpopularnijih dostavljača hrane u Engleskoj 11. septembra, a nakon što ga je policija zamolila da stane, on je pokušao da pobegne, ali ne zadugo, jer je nakon stotinak metara priveden.

Policija je takođe navela kako je primetila jak miris kanabisa oko njega. Dok su ga pretresali, pored novca, pripadnici policije pronašli su mobilni telefon, koji prema izveštaju, poseduje informacije koje sugerišu da se ovde radi o dilovanju skanka.

Tinejdžer je priveden zbog posedovanja sa namerom rasturanja B klase narkotika i pokušaja bekstva od policije. Razgovarajući sa novinarima vezano za ovaj incident, glavni inspektor, Kris Skemel, pohvalio je rad svojih policajaca koji su primetili ovog momka.

"Ovo je bio izvanredan policijski posao, sa našim volonterima iz specijalne jedinice, koji su zaustavili ovog momka zbog sumnjivog ponašanja, nakon čega je izvršena zaplena narkotika i privođenje prestupnika. Solidni poslovi kao što je ovaj veoma su važan segment održavanja naše zajednice bezbednom. Istraživanje je potvrdilo da ovaj momak ne radi za ovog dostavljača hrane i veruje se da koristi njihove oznake kao paravan za organizovanje dostave droge."

Vesti o ovom hapšenju pokrenule su obimnu debatu na nalogu ovog policijskog odeljenja, sa ljudima koji se pitaju da li je ovakva upotreba policijskog vremena i sredstava zaista ispravna.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group