Drogirala prijatelje i sebe sedativima za konje

Jedna dama koja se bavi veterinom u Australiji, dobila je zabranu obavljanja svoje prakse zbog toga što je sebe i svoje prijatelje drogirala sedativima za konje...

Ketrin Mekgigan, koja je radila na Murray Veterinary klinici u Kulupu, od 2015. godine, dobila je otkaz i zabranu obavljanja ovog posla nakon što je proglašena krivom za neprofesionalno ponašanje i ilegalno korišćenje narkotika namenjenih životinjama u ljudske svrhe. Zbog konjskih sedativa, ova žena ostala je bez licence i više nije registrovani veterinarski hirurg u Australiji, dok joj je dodatno napisana i kazna od hiljadu dolara.

Mekgiganova je davala konjski sedativ, poznatiji kao ketamin, anonimnom paru sa kojim se družila često i sa kojim je povremeno putovala i uživala u drugim narkoticima kao što su ekstazi i kokain u rekreativnom maniru. Ketamin se uglavnom prodaje u vidu belog ili braon kristalnog praha, a uprkos tome što izgleda slično kokainu, on utiče na umanjivanje bola kod ljudi i dovodi do odsutnog i snenog osećaja.

Tokom jedne noći žestokog zabavljanja, ova žena je uzela bočicu od sto miligrama ketamina iz svog automobila za svoje prijatelje i sebe. Pre nego što je ubrizgala ovaj konjski sedativ u krvotok druge žene, Mekgiganova je upitala koliko je teška kako bi joj pružila pravu dozu, umesto da je pošalje direktno na nebo uz bat konjskih kopita. Sledećeg meseca par je zamoljen da ove tretmane drži u tajnosti, jer će u suprotnom ostati bez licence i posla ukoliko se pročuje.

Međutim, mesec dana kasnije, Megiganova je ubrizgala istoj ženi 20 ml diazepama, drugog bolničkog leka koji se uglavnom koristi za relaksaciju nerava i mišića, kako bi joj pomogla da se spusti sa oblaka. Ona je navodno, svoju dozu progutala direktno iz šprica, a nedugo nakon božićnih praznika, prošle godine, prema priznanju veterinarskog radnika, ona je iskoristila dozu Airway Gel preparata, koji se uglavnom koristi kako bi se rešili bilo kakvi respiratorni problemi kod konja.

Nakon što je otkrivena, ova žena našla se ispred komisije gde su njena dela obeležena kao sramna i nečasna od strane registracione komore veterinarskih hirurga, jer njima kvari dobru reputaciju i ugled ovog državnog organa. Mekgiganova je priznala je svoja dela, dodajući da je sve njena krivica i da se kaje, potpuno prihvatajući odgovornost za svoje postupke.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group