Drži bure vodu dok majstori odu - Ponos Njujorka i bogatih u stanju raspadanja

Od 2015.godine, 432 Park Avenue predstavlja adresu koja je sinonim za ultra bogate ljude, vrhunski luksuz i sve ono najbolje što život može da im ponudi...

Ovaj neboder visok 425 metara deo je čuvenog Milijarderskog Niza koji je nastao kao projekat CIM Group i Harija B. Maklova. Ponosio se činjenicom da je najviša stambena zgrada na svetu, privlačeći brojne imućne ljude, koji su plaćali i do 88 miliona dolara kako bi dobili priliku da stanuju unutar njega i njegovih 102 sprata.

“Za samo pet godina, članovi stambenog i komercijalnog odbora traže 250 miliona dolara od preduzetnika i ovu građevinu nazivaju jednim od najgorih primera zloupotrebe sponzora u razvoju luksuznih kondominijuma u istoriji Njujorka”, sudeći prema tužbi koja je podneta prošle nedelje.

Čovek bi pomislio da život u višemilionskim domovima teče glatko, ali ipak, ovaj neboder nam dokazuje suprotno: njegovi imućni stanari se susreću sa problemima nas običnih smrtnika, sa poplavama, curenjima i štetom od vode. Kako saznajemo, jeftina konstrukcija tornja dovela je do curenja vode, kvarova liftova, dok je minimum jedna električna eksplozija odbacila radnika par metara u visinu. Neboder se hvalio svojim poznatim kupcima, poput Dženifer Lopez i Aleksa Rodrigeza između ostalih, ali ipak, njegovi stanari su sada prestravljeni problemima koji su nastali zbog njegove visine.

Neprirodno visoka struktura počela je da se ljulja usled jakog vetra, što je uticalo na njene liftove. Pored toga, kako je vazduh uleteo u njene otvore za otpatke i hodnike, nastao je orkestar glasnih, uznemirujućih zvukova. Stambeni odbor koji predstavlja stanare optužio je preduzetnike, sledećom izjavom: “Ovaj slučaj predstavlja jedan od najgorih primera zloupotrebe sponzora u razvoju luksuznih kondominijuma u istoriji Njujorka. Ono što je reklamirano kao jedno od najboljih mesta za život u ovoj metropoli zapravo je predato na korišćenje sa preko 1.500 identifikovanih građevinskih i dizajnerskih defekata u zajedničkim prostorijama, ostavljajući po strani brojne probleme individualnih stambenih jedinica”.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group