Dva mladića ukrala žvake u vrednosti od 22.000 funti

Dva tinejdžera uhvaćena su u krađi neverovatno velike količine žvakaćih guma...

Nije potrebno ni govoriti da ukoliko ikada odlučite da nešto opljačkate, žvakaće gume nikako ne bi bile na vrhu liste vaših prioriteta. Mada, kako kažu oni mudraci čudnih zanimanja – novac je svuda, samo ga treba pokupiti. Osamnaestogodišnji Kion Sanderson i devetnaestogodišnji Elis Beneki, definitivno u prvi plan stavljaju svež dah iznad svega ostaloga.

Ovaj duo razbojnika, braća Orbit i Vinterfreš banditi, optuženi su za krađu robe koja je stajala u kamionu na M5 putu, spremna za isporuku. Četvrtog maja vozač kamiona kompanije Wrigley zastavio se na jednom servisnom mestu kako bi odremao. Međutim, kako je ovaj čovek tonuo u san, Sanderson i Beneki su istipovali vozilo i krenuli da buše rupu u jednoj njegovoj strani, polako iznoseći sadržaj tovarnog prostora i prebacujući ga u njihov lični kombi.

Iako je prvobitno procenjeno od strane glosterširskih policijskih organa da je ovaj par ukrao robu u vrednosti od oko 120.000 funti, na kraju je ipak potvrđeno da je ovaj par ipak ukrao ništa manje zadivljujućih 30.000 funti u žvakaćim gumama.

Policija je pozvana nešto nakon tri sata po lokalnom vremenu od strane prolaznika koji su primetili lopove. Patrole lokalnih organa gonjenja krenule su u poteru za ovim mladićima, koji su odbijali da zaustave svoja vozila. Kako je policija Glosteršira izjavila, incident se dogodio nedugo nakon tri sata ujutru 4.maja ove godine, kada su njihovi službenici primili poziv o čoveku koji uklanja predmete iz šlepera na jednom odmaralištu.

„Nakon što smo stigli primetili smo vozilo koje se uputilo severno M5 putem, pre nego što je locirano od strane policajaca na izlazu 11, međutim naše patrole nisu uspele da ga zaustave. Dodatne specijalizovane snage za gonjenje pridružile su se regularnim policijskim patrolama u poteri nakon što se vozilo osumnjičenih isključilo sa autoputa. Njihov kamion se zatim kretao suprotnom stranom oko kružnog toka, pridruživši se A40 Golden Valley smeru, vozeći sve vreme pogrešnom stranom kolovoza“.

Tinejdžeri su na kraju sustignuti i presretnuti kolima policijske patrole, ali su oni zatim pokušali da pobegnu pešice sa lica mesta u čemu ih je sprečio policijski pas tragač imena Tekla, dovodeći svoje dvonožne kolege na kraju do njih. Većina ukradenih žvakaćih guma je vraćena, ali ove momke i dalje čeka presuda koja će biti izrečena 18.juna.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group