Ferrari 812 GTS modelom direktno u jezero

Nova kobna greška nesmotrenog vozača dovela je do toga da još jedan italijanski egzotik završi loše…

Ovaj vlasnik uspeo je da uništi predivni primerak besprekorne umetnosti autoindustrije zakucavajući svoj superautomobil u jezero. Incident se dogodio u Severnoj Italiji gde je crni Ferrari 812 GTS završio u jezeru Garada, zbog toga što je njegov vlasnik ostavio menjač u neutralnoj na padini, bez podizanja ručne kočnice.

Slučaj originalno predstavljen javnosti od strane publikacije Formula Passion, dogodio se kada je Ferrari bio parkiran ispred padine na obali jezera u Siramoneu, na mestu namenjenom za istovar i utovar brodova. Prema navodima časopisa, vozač je bio u svom superautomobilu vrednom preko 330.000 evra kada se sve izdešavalo. Međutim, u jednom trenutku, vlasnik je shvatio da je njegov model u pokretu i hita ka vodi, ali je tada već bilo kasno za bilo šta.

Kabriolet kompanije Ferrari na svu sreću nije potonuo na dno jezera i bio je samo parcijalno potopljen. Sudeći prema fotografijama, jedino prednji deo deluje dobro uronjeno u plitki deo jezera. Međutim, ova mašina nije bila u voznom stanju kada ju je izvučena i oterana je dalje uz pomoć šlep službe. Ne postoje bilo kakve informacije o šteti nastaloj na modelu, ali bitno je napomenuti da se V12 agregat sa 789 ks ovog superautomobila nalazi na njegovoj prednjoj strani.

Nadamo se da je vlasnik ovog modela bio dovoljno pametan i nije pokušao startovanje motora natopljenog prljavom jezerkom vodom. Ali ono najinteresantnije jeste to što nije nimalo lako izbaciti Ferrari 812 GTS iz brzine. Kako Motor1 publikacija naglašava u njenoj priči, postoji fina procedura koja može ovaj model postaviti u Carwash mod i njegovo duplo kvačilo u neutralnu, što usput može dovesti u pitanje motive ovog vlasnika. Bilo kako bilo, prava je šteta videti jedan od poslednjih egzotika napajanih V12 motorom prilikom dobijanja ovakvog tretmana.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group