Fun - Zanimljivosti

Jutjuber od robo psa vrednog 75.000$ napravio pivskog piš bota

Tokom prošlih nekoliko nedelja, robot pas nazvan Spot, kompanije Boston Dynamics, predstavljao je udardnu vest širom sveta zbog nekoliko interesantnih razloga...

75.000 dolara vredan pas robot dospeo je u naslove novina kada je primećen na Floridi u šetnji na povocu, ponašajući se baš kao i običan pas. Ono što je ispratilo sve medijske članke jeste niz fotografija napravljenih u Francuskoj, na kojima je moguće videti kako robo pas trenira zajedno sa franscuskim vojnicima tokom jedne vežbe.

Baš kada pomislimo da ne može biti luđe, jedan jutjuber je uspeo da pretvori Spota u četvoronožnog robota koji piški pivo. Jutjuber Majkl Rivs, najpoznatiji po izvođenju uvrnutih eksperimenata, iskoristio je svoju tehničku ekspertizu kako bi naučio robo psa da piški pivo u čašu. "Ovo je inžinjersko remek delo, ja želim da on piški pivo u čašu", izjavio je ovaj ludi naučnih u svom videu.

Rivs koji je uspeo da dođe do jedne od ovih jedinica, dizajnirao je pivske dispanzere koji izgledaju i deluju prilično komplikovano, tačnije tehnički prilično izazovno za običnog posmatrača. Uz pomoć nešto kodiranja i rekalibracija, mlađani tuber naučio je svoju skupocenu igračku da šiški pivce, time je pretvorivši u ulitmativnog drugara za opijanje.

Iako bi po mnogima ovaj robot bio idealan dodatak u svakoj prilici, spašavajući ljude ustajanja i odlaženja do frižidera, Spot ipak nije usavršio svoj trik još uvek. "Piš bot funkcioniše fantastično u 35% vremena", dodao je jutjuber.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group