Kako je udomljeni nemački ovčar spasio život svom vlasniku

Prema izveštajima američkih medija, azil za životinje Ramapo-Bergen Animal Refuge iz Oaklenda, nedavno je udomio psa koji je nedugo potom spasio život svom novom vlasniku, koga je moždani udar zatekao samog kod kuće...

Sejdi je šestogodišnja ženka nemačkog ovčara koja je igrom nesrećnih okolnosti završila u ovom azilu, smeštenom u Nju Džerziju, nakon što je njen bivši vlasnik odlučio da se odseli i preda je.

Prelepa ženka delovala je zbunjeno i potpuno izgubljeno nakon što je stigla u azil, iznenada izgubivši jedinu porodicu koju je do tada u svom životu poznavala. Sejdi je veoma veran pas, ali nervozan i zaštitnički se ponaša prema novim ljudima, što ju je učinilo daleko težom za ponovno udomljavanje.

Pre samo nekoliko meseci, Brajan je ušetao u život ovog psa i odlučio je da je udomi. Iako je zbog Sejdine biografije imao uvid u to da je ona veoma nervozna u okruženju muškaraca, Brajan je ipak na prvi pogled osetio posebnu vezu sa njom, ceneći njenu inteligenciju, veliku nepoverljivost i žestoku lojalnost koju pruža kada jednom ostvari vezu i formira poverenje. Brajan je pružio Sejdi novi život, usvajajući je i pružajući joj srdačan doček u njenom novom domu.

Pre par nedelja, Brajan je doživeo moždani udar dok je bio kod kuće sa Sejdi. Iako je njegov organizam postepeno kolabirao i sa svakim momentom je gubio sve više funkcija, Sejdi ni u jednom momentu nije napuštala svog novog vlasnika. Sejdi je lizala njegovo lice održavajući ga svesnim, prestajući samo kako bi nastavila da ga vuče po sobi do mobilnog telefona smeštenog na stolu. Ovaj neverovatni pas definitivno je jedini razlog zbog kog je Brajan bio u mogućnosti da obavi telefonski poziv koji mu je, kako se ispostavilo, spasio život.

Sejdi se trenutno nalazi sa ostalim članovima porodice, dok se Brajan oporavlja u rehabilitacionom centru, u konstantnom su kontaktu putem različih aplikacija i oboje čekaju dan kada će ponovo moći da uživaju zajedno.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group