Fun - Zanimljivosti

Kako se bezbedno koristi javni toalet

Stavljanje toalet papira na dasku nije pametno rešenje...

Odlazak u javni toalet može biti pravo traumatično iskustvo i svi mi pokušavamo da izbegnemo vršenje velike nužde na ovim mestima, ali kad „prigusti“, tada smo primorani da preduzmemo drastične mere. Svi znamo da su javni toaleti izvor bakterija i mesta gde lako možemo pokupiti infekcije, pa se zato trudimo da što manje stvari dodirujemo.

Ali, kada treba da se sedne na WC šplju, tada situacija postaje mlao drugačija. Mnogi koriste tehniku oblaganja šolje toalet papirom i na taj način stvaraju barijeru na kojoj mogu sedeti, ali istraživanja su pokazala da to nije baš pametna ideja.

Dokazano je da stavljanje toalet papira ne sprečava konatkt sa bakterijama, jer posle svakog puštanja vode, bakterije dospevaju i na toalet papir koji stavljate na dasku WC šolje.

Slika koju ispod vidite pokazuje količinu bakterija bez papira i sa toalet papirom

Kao što možete videti, bakterije su prisutne i to u velikoj količini. Međutim, postoji način pomoću kojeg ovo možete rešiti, a to je ASEPSOL.

Asepsol momentalno ubija sve bakterije, tako da pre korišćenja javnog toaleta slobodno možete isprskati šolju asepsolom, kako bi je dezinfikovali. Koristite čiste papirne maramice kako bi osušili dasku, a zatim sednite na nju bez razmišljanja i bojazni. Asepsol možete kupiti u malim bočicama koje možete držati u vašem džepu, jakni ili torbici i tako uvek imati malu dozu dezinfekcionog sredstva koje će vam pomoći kada „prigusti“.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group