Kineski električni autobus planuo iz čista mira

Dramatičan snimak pojavio se na internetu i predstavlja momenat kada je električni autobus u Kini planuo, startujući vatru koja se proširila na ostale parkirane autobuse...

Incident se dogodio na univerzitetskom kampu u kineskom Guangsi autonomnoj regiji i snimljen je sigurnosnim kamerama.

Na početku, sve deluje sasvim normalno, ali nakon nekoliko sekundi, dim može biti viđen kako kreće da kulja iz jednog od parkiranih autobusa. Gotovo odmah zatim došlo je do eksplozije i velike vatrene lopte. Plamen nije samo zahvatio nekoliko velikih kanti za otpatke postavljenih u blizini autobusa, već je takođe izazvalo požar i u drugom vozilu parkiranom pored. Lančanom reakcijom, vatra se proširila na treći autobus i u svega nekoliko minuta četvrti parkirani model bio je u plamenu takođe.

Sudeći prema lokalnim medijima, vatrogasne ekipe stigle su na lice mesta za oko dvadeset minuta nakon što je vatra startovala i bili su u mogućnosti da ugase plamen. Međutim, četiri od pet autobusa potpuno su uništeni i samo je jedan uspeo da izađe iz svega bez većih oštećenja.

Na svu sreću, u ovom slučaju niko nije bio u vozilima i niko nije povređen. Za sada nije jasno kako je došlo do požara i istraga je u toku. Ovo međutim, nije prvi put da električna vozila zahvati plamen u Kini. U septembru mesecu prošle godine, video postavljen onlajn predstvio je BAIC EX360 model tokom eksplozije, u velikoj plamenoj lopti, nastaloj prilikom punjenja baterija, kako je zvanična istraga navela.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group