Kreirao svoju rendgen mašinu zbog astronomskog računa iz bolnice

Čovek kome je stigao račun od gotovo 75.000 dolara za bolničke troškove, odlučio je da sam kreira svoju rendgensku mašinu kako bi video da li je moguće posedovati ovako nešto po nižoj ceni od one koja je njemu gurnuta u grkljan...

Momak o kome je reč predstavlja Jutjubera, Vilijama Osmana, dok u jednom njegovom videu on šaleći se pretura po svojim stvarima kako bi video šta će prodati kako bi isplatio dug od 69.210,32 dolara. Amerika je zemlja snova i nekoliko rendgenskih snimaka vas može dovesti do siromaštva, ali je Osman objasnio da će morati da plati samo 2.500 hiljade zbog toga što ostatak pokriva njegovo osiguranje, ali je takođe naveo da ga je račun koji je stigao naveo da razmišlja o kreiranju svoje lične rendgen mašine po nižoj ceni od bolničke.

Osman je uspeo da kreira svoju ličnu rendgen mašinu, ali njegova kreacija ipak ne dolazi bez očiglednih rizika po ljudsko zdravlje. Kako je njen tvorac naveo: "Moja volja za naučnim radom daleko je veća od moje želje za životom. Ovo je moj magnum opus. Definitivno najopasniji podvig koji sam do sada imao". Kako je Osman zapravo uspeo da kreira ovako komplikovanu mašinu? Inžinjer je kupio vakumsku cev recikliranu sa stare rendgenske mašine za 155 dolara, putem eBay-a.

On je takođe koristio i veliki kotur olovne trake, nekoliko Gajgerovih brojača i napajanje koje je bilo u mogućnosti da mu isporuči 60.000 volti. Osman je skenirao svoje ruke, dok je rezultat krajnje impresivan, što je potvrdio i radiolog dr. Mišel Kelini, koji je izjavio da je snimak fantastičan. Kelini je dodatno istakao da je Osmanov rezultat ipak prilično daleko od onog koji se može dostići u bolnici, ali je uprkos tome ostao potpuno zadivljen jer se ovde radi o mašini koja je nastala u njegovoj garaži.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group