Lični predmeti legendarnog gangstera odlaze na aukciju

Kompanija Witherell’s Auction House ponudiće brojne lične predmete ozloglašenog Al Kaponea na svom predstojećem događaju, nazvanom A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone...

Konzorcijum koji upravlja nasledstvom pokojnog gangstera, prodaće gotovo dvesta komada iz porodične kolekcije, koja nam može dati uvid u nove detalje o njegovom privatnom životu i uključuje ekstravagatan dijamantski nakit, antikvitetske pištolje i autentična pisma iz zatvora, sačuvana zaslugom Kaponeovih unuka, koje žive povučenim životom decenijama unazad u jednom malom kalifornijskom gradu.

"Ono što ljudi ne poznaju jeste njegov privatni život u kome je bio otac i deda, ali ni i trnovit put koji je prošao tokom služenja svoje kazne u Alkatrazu", izjavila je Dijana Patricija Kapone, Alova unuka i ćerka njegovog sina jedinca, Sonija Kaponea. "To je svima nepoznat Kapone o kome ja govorim u svojoj knjizi i njegova priča će ponovo oživeti sa ovim porodičnim nasledstvom."

"Ovo je aukcija visokog profila i od internacionalnog značaja, tako da će biti reč o najinteresantnijem događaju u istoriji naše kompanije, dužoj od pola veka", izjavio je Brajan Viterel, suosnivač Witherell’s kuće i gostujući ekspert u popularnoj seriji Antiques Roadshow. "Počastvovani smo što je porodica Kapone izabrala našu kuću kako bi predstavila svoje najdragocenije uspomene i poverila nam odgovornost da upravljamo njenim nasledstvom sa profesionalnošću i sigurnošću koju zahteva."

Celokupnu kolekciju možete videti na zvaničnom sajtu kompanije Witherells’, dok će se aukcija A Century of Notoriety: The Estate of Al održati osmog oktobra na imanju The Sutter Club društvenog kluba u Sakramentu, sa aukcijskom kućom koja će preuzimati ponude uživo i putem telefona.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group