Ljudima na Sardiniji sa neba pao čist kokain vredan gotovo osam miliona evra

Vlasnici jedne kuće u Italiji ostali su potpuno zgranuti kada je 8,5 kilograma čistog kokaina probilo njihov krov...

Droga prve klase uletela je u dom ovih ljudi nakon što je ispala iz laganog propelerca koji je učestvovao u njenom švercu. Frančesko Rizo, dvadeset i osam godina star instruktor leta iz Rima, optužen je za "bacanje" paketa kokaina na jednu kuću u Oristanu, u Sardiniji.

Ovaj beli prašak trebalo je da sleti u ruke velikog snadbevača, ali je umesto toga propao korz krov jedne kuće u selu Barataci San Petro, razbijajući njene solarne panele ovom prilikom, sudeći prema svetskim medijima. Nakon što su čuli strahovit udarac, vlasnici ovog doma pozvali su policiju koja je u prvi mah bila potpuno zbunjena načinom na koji je droga završila u kući.

Kako su policijski zvaničnici izjavili, kada se iseče, ova količina kokaina A klase ima uličnu vrednost od 7.968.886 evra. Istraga je uskoro otkrila da je avion poleteo sa Roma Urbe aerodroma, ali je nestao sa radara na oko dvadeset minuta iznad Sardinije. Posle nekoliko meseci traganja za Rizom, policajci su uspeli da ga uhapse trinaestog jula, tokom zaustavljanja na sardinijskom Cagliari-Elmas aerodromu na letu iz Nemačke.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group