Majk Tajson neće biti optužen za napad na drugog putnika u avionu

Majk Tajson neće biti optužen zbog incidenta koji se dogodio prošlog meseca pre poletanja aviona sa Internacionalnog aerodroma u San Francisku...

Snimak koji se pojavio u aprilu predstavio nam je Tajsona koji udara drugog putnika tokom čekanja da avion poleti. Desetog maja, kalifornijski tužilac potvrdio je da neće biti podizane bilo kakve optužbe protiv bivšeg svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Kako je preneo ABC, odluka je doneta nakon što je tužilaštvo pažljivo pogledalo snimak, saslušalo sve svedoke i preispitalo policijske izveštaje o slučaju. Kako je tužilac izjavio: „Naša odluka jeste da ne podižemo bilo kakvu optužnicu protiv gospodina Tajsona, bazirano na okolnostima koje su okruživale ovu konfrontaciju.

Ovo uključuje žrtvino ponašanje i dela koja su dovela do incidenta i interakcije između njega i gospodina Tajsona, zajedno sa zahtevima koje su obe strane podnele da se ne podižu optužnice u ovom slučaju. Stoga, možemo zaključiti da je ovaj slučaj zatvoren“.

Nedugo nakon što se snimak Tajsona na kome može biti viđen kako udara drugog putnika pojavio u javnosti, predstavnici penzionisanog boksera su potvrdili da se čitav incident dogodio zbog toga što je drugi putnik uznemiraovao Čeličnog Majka. „Na nesreću, gospodin Tajson je imao incident na letu sa agresivnim putnikom koji ga je uznemiravao i čak bacio flašu vode na njega, dok je mirno sedeo na svom mestu“, stoji u mejlu koji je Associated Press dobio.

Policija je takođe predstavila zvaničnu izjavu vezanu za slučaj, potvrđujući da su dva čoveka umešana u incident zadržana na saslušanju. Kako su predstavnici policije dodali: „Jedan subjekt je dobio prvu pomoć na licu mesta zbog lakih povreda lica. Ovaj čovek omogućio je minimalne detalje incidenta i odbio je da sarađuje sa našim inspektorima“.

Sara Burčfild, jedan od svedoka i putnika u avionu, izjavila je za SFGATE mrežu kako je videla muškaraca koji je navodno ’maltretirao’ Tajsona, pre nego što su se ukrcali na let, navodeći da je bio veoma glasan i bio prilično konfliktan. Kako je ova žena iznela: „Kada sam se ukrcala, pomislila sam ’o ne, ovaj pijani momak će napraviti neki problem na našem letu“.

Ona je kasnije izjavila da je čula neku buku i komešanje u prvoj klasi, a kako je rekla novinarima, odmah je shvatila da je Tajson umešan, zbog toga što je to Majk Tajson. „Ništa nije bilo zvanično najavljeno, svi smo stajali i gledali šta se dešava, komentarišući događaj, nakon čega smo nastavili normalno i pripremili se za let“, dodala je.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group