Fun - Zanimljivosti

Mama morž uništila ruski vojni čamac

Morž je napao i potopio desantni čamac Ruske Mornarice u Arktičkom okeanu, bez primene preteranog nasilja i povređivanja njegove posade...

Sudeći prema ruskom Ministarstvu Odbrane, ženka ove životinje bila je zaštitnički nastrojena zbog mladunaca koji su se nalazili u blizini i napala je plovilo koje je nosilo zalihe na obalu Kejp Gelera u ruskom Arktiku.

Svi koji su bili prisutni na čamcu predstavljali su članove zajedničke ekspedicije Severne Flote, ruske vojne flote u Arktiku i Ruskog Geografskog Udruženja RGO.

Prema izjavi ruskog ministra, ozbiljni problemi su izbegnuti zahvaljujući jasnoj i dobro koordinisanoj akciji članova Severne Flote, koji su bili dovoljno spretni kako bi odvukli plovilo dalje od životinja bez njihovog povređivanja.

RGO je u nastavku izjave objasnio da je čamac potopljen, ali je potvrdio da su svi njegovi putnici i članovi posade bezbedno stigli na obalu.

Organizacija je dodala: “Nedavno, pisali smo o rizicima koji prate članove ekspedicija, divljim životinjama, olujama i niskim temperaturama. Poslednji incident je još jedna potvrda da niko ne očekuje ljude na Arktiku.”

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group