Fun - Zanimljivosti

Najbogatiji čovek na svetu ove godine odlazi u svemir

Izvršni direktor Amazona objavio je ove vesti putem svog instagram naloga, na kome je naglasio da će on i njegov brat Mark biti lansirani u svemir dvadesetog jula, uz pomoć rakete kreirane u okviru Bezosove svemirske agencije Blue Origin...

Firma je pomenuti datum objavila prošlog meseca kao targetirano vreme u kome će njihov brod krenuti van zemljine orbite, ali ni u jednom kontekstu nije navedeno da će upravo braća Bezos biti njegovi prvi putnici. U instagram videu, Bezos Tvrdi da će ovaj put u svemir biti ostvaranje njegovog dugogodišnjeg sna i da će on biti veličanstveno provedeno vreme, posebno sa bratom koji će krenuti zajedno sa njim.

"Videti zemlju iz svemira definitivno menja čoveka. Ovakav pizor menja vašu vezu sa ovom planetom, sa civilizacijom. Jedna je zemlja", izjavio je Bezos. "Želim da odem na ovo putovanje zbog toga što ono predstavlja stvar o kojoj sam sanjao čitavog svog života. Ovo je velika avantura i velika stvar za mene."

Braća Bezos će leteti do ivice svemira na Blue Origin raketi poznatoj kao New Shepard. Potisnici nose kapsulu za putnike u obliku čaure, sa mestima za šest članova posade i velikim prozorima.

Raketa će krenuti sa zemlje i kada stigne do Karmanove linije, sto kilometara iznad nivoa mora, kapsula će se odvojiti, omogućujući svima unutra da vide zakrivljenost zemlje i iskuse bestežinsko stanje. Potisnici i kapsula će sleteti odvojeno, sa putničkim segmentom koji će sleteti u pustinji Zapadnog Teksasa uz pomoć padobrana.

Dodatno, Džef i Mark Bezos sa sobom na put vode i jednog muškarca ili ženu koji svoje mesto osvoje na trenutno aktivnom onlajn aukcijskom događaju. Aukcija se završava 12. juna i trenutno je poseduje najveću ponudu od 2,8 miliona dolara. Ovo deluje zaista skupo, ali čak i ukoliko stavimo iskustvo putovanja u svemir po strani, osvajač trećeg mesta u ovoj misiji takođe će imati deset minuta tokom kojih ima pravo da zavrće uši najbogatijem čoveku na planeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group