Fun - Zanimljivosti

Najlakši način da skinete dlake ljubimaca sa nameštaja

Kada naši krzneni prijatelji počnu da se linjaju, tada nastaje prava noćna mora...

I psi i mačke imaju jednu veliku manu, a to je linjanje njihove podlake. Linjanje se dešava stalno, ali je najveće u prelaznim periodima, kada vreme iz hladnog prelazi u toplo i obrnuto. Tada životinje menjaju svoju podlaku, što dovodi do velikog opadanja dlaka.

Ako vaši ljubimci žive u stanu, onda njihove dlake mogu završiti svuda, a naročito po nameštaju i tepisima. Ove dlake znaju duboko da se uvuku u tkaninu i zato vlasnici muče muku da ih eliminišu i uklone.

Mnogi pokušavaju da dlake usisaju, ali to je neefektivna metoda koja je vrlo spora. Verovali ili ne, sve što vam je potrebno jeste par nitrilnih rukavica. Ovo su posebne rukavice koje se koriste za jednokratnu upotrebu i možete ih kupiti u apotekama. Nisu skupe, a koriste se najčešće u medicini, jer omogućavaju da nosilac ima veću kontorlu nad stvarima koje drži.

Materijal od kojih su ove rukavice napravljene privlače i skupljaju dlake, tako da ćete pomoću njih lako očistiti vaš nameštaj.

Foto:The Labrador Site

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group