Fun - Zanimljivosti

Naučnici pronašli vodu na Mesecu

Još jedno veliko otkriće...

Koristeći posebne instrumente za skeniranje planeta i nebeskih tela, NASA je zvanično potvrdila da se na Mesecu nalazi voda. Međutim ova voda nije u tečnom obliku kao na Zemljio, a čak nije ni u formi leda, već se nalazi u staklu.

Iako su istraživanja tek krenula, naučnci smatraju da se staklena voda stvorila udarom meteora koji često udaraju o površinu Meseca. Udarom meteora, stvara se visoka temperatura koja izvlači kiseonik i vodonik i tako stvara molekule vode, a naglim hlađenjem dolazi do stvaranja stakla, a ne leda.

Naučnici takođe pretpostavljaju da se na nekim mestima sigurno nalazi led i da je on verovatno skriven ispod površine Meseca, ali bez obzira na agregatno stanje, molekuli vode se nalaze kod našeg prvog komšije.

Šta pronalazak vode nama dalje otkriva o Mesecu teško je reći, ali naučnici su rekli da će se sada ponovo fokusirati na Mesec, jer se ne zna kakve on tajne sve krije. Takođe se planira i još jedna ekspedicija na Mesecu, gde će se kopati površina i videti šta se sve krije ispod zemlje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group