Policajci kidnapovali prolaznika sa ulice i zamenili ga za svog begunca

Dva policajca, pozornik Rikardo Sniman i poručnik Sibujiselo Bentoso, iz Meitlenda u Kejptaunu, uhapšeni su zbog kidnapovanja, nakon što su na ulici pokupili nedužnog prolaznika kako bi ga zamenili za osumnjičenog koji je pobegao pod njihovim nadzorom...

Osumnjičeni koga su vodili u stanicu uhapšen je zbog obijanja kuće i teške krađe, ali su policajci shvatili da mu je potrebna medicinska nega. Oni su ga zatim odveli u lokalnu bolnicu zbog tretmana, gde je pozornik ostavljen da ga čuva, ali je on uprkos svemu uvideo savršenu priliku i uspeo da im pobegne.

Kako je policijski kapetan Mejtlend stanice, Van Vjik izjavio: "Trideset i četiri godine star policajac obavestio je četrdesetčetvorogodišnjeg poručnika o bekstvu prilikom njegovog vraćanja u bolnicu. Dva policijska službenika krenula su u potragu za uhapšenim, ali jednostavno, od njega nije bilo ni traga.

"Kada su se vratili u Meitlend, oni su navodno pronašli drugu osobu na ulici koju su doveli u policijsku stanicu i zamenili sa osumnjičenim koji im je pobegao", rekao je Van Vjik. Oni nisu nikoga obavestili o svemu što se dogodilo, već je tek sledećeg dana, prilikom saslušanja osumnjičenog, otrkiveno da se ovaj čovek uopšte ne uklapa u profil osobe koja je originalno uhapšena."

Član gradske vlasti Zapadnog Kejpa i izvršni konzul za gradsku bezbednost, Albert Fric, dodao je: "Optužbe u ovom slučaju veoma su uznemirujuće. Ne mogu da verujem da članovi Južnoafričke Policije mogu jednostavno uhapsiti nedužnu osobu zbog toga što je njihov osumnjičeni uspeo da im umakne."

Dva suspendovana policajca pojavila su se ispred Suda za prekršaje u Kejptaunu, gde im je odobrena smešna kaucija od po sto funti, putem koje su pušteni na slobodu do zvaničnog nastavka slučaja, zakazanog za sedamnaesti oktobar.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group