Porodični biznis: Vremešna žena dilovala kokain sa svojim sinom

Nestašna bakica Džuli Smit, stara 55 godina, osuđena je od strane kardifskog Kraljevskog suda, zajedno sa svojim sinom Robijem Smitom - 23 i devetnaestogodišnjim Džordžom Medkraftom, zbog dilovanja kokaina...

Ova vremešna gospođa uhapšena je zajedno sa svojim saučesnicima i završiće u zatvoru zbog rasturanja opojnih droga, za čiju je distribuciju koristila svog sina i njegovog prijatelja.  Sud je osudio Smitovu, koja je zbog svoje lične zavisnosti od južnoameričkog magičnog praha morala da postane diler narkotika A klase, trošeći ogromne količine ličnog novca na svoju naviku, preneo je South Wales Argus.

Smitovu je kokainom opskrbljivao Medkraft, koga je odbrana opisala kao „perspektivnog mladića koji obećava“ i koji je takođe vrbovan kako bi snabdevao kokainom nakon što se uvukao u dugove kod jednog dilera. Tokom pretresa domova optuženih, policajci su pronašli mobini telefon koji je njenog sina povezao sa rasturanjem narkotika takođe. 

Detektivi su ubrzo odredili njegovu ulogu u lancu snabdevanja kokainom i on je obeležen kao „potrčko“, koji je već plaćenu drogu za nosio sa jedne tačke na drugu za svoju majku i da je za vreme izvršavanja krivičnih dela bio vezan za njenu kuću. Tužilaštvo je opisalo ulogu Medkrafta i staremajke kao snabdevača značajnih količina kokaina, dok je Robi označen kao čovek sa nešto manjom ulogom u ovom lancu.

Glavni sudija na ovom slučaju, opisao je prestupnike kao „znakove propasti modernog društva“, ali je prihvatio sinovljevu ulogu u optužnici i sve optužbe je sveo na „pogrešnu lojalnost“ prema njegovoj majci. Džuli Smit je dobila trideset meseci zatvora zbog svoje uloge u rasturanju kokaina, dok je sudija odlučio da njena kazna odmah startuje.

Robi Smit, koji je opisan kao čovek koji će imati puno prednosti od rehabilitacije, dobio je uslovnu kaznu od šesnaest meseci zatvora na dve godine i određeno mu je kompletiranje deset sesija zajedno sa 130 sati prinudnog rada. Medkraftu je naređeno da se mane upotrebe narkotika i dobio je dvogodišnju uslovnu kaznu zajedno sa petnaest rehabilitacionih sesija i 180 sati prinudnog rada. Ukoliko ova dva mladića uspeju da se klone nevolje u naredne dve godine, neće provesti ni dana u zatvoru.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group