Fun - Zanimljivosti

Slučajno kreirana fotografija postaje prava senzacija

Ponekada najistaknutije i najinspirativnije fotografije nastaju u planiranom procesu do poslednje sekunde...

Ali, tu su i fotografije potpuno drugog tipa i njihov nesvakidašnji rezultat predstavlja sticaj neočekivanih okolnosti. Fotograf Endru Mekartni doživeo je ovaj magični momenat kada je uspeo da uhvati predivni obris putničkog aviona koji je prolazio nasuprot solarne pozadine. Na Mekartnijevoj fotografiji, sunce deluje kao neverovatni roze krug koji blista na nebu plavo-sive boje naizgled probušen siluetom komercijalne letelice. Celokupan kadar deluje toliko savršen da biste, kada vam ne bi bilo poznato da čitava kompozicija predstavlja delo fotoaparata, definitivno pomislili da se radi o fotošopu.

Iako ova fotografija deluje kao pažljivo isplanirano umetničko delo, ona je nastala potpuno slučajno. “Postavio sam svoj solarni teleskop kako bih mogao fotografisati pun sunčev disk”, objasnio je Mekartni. “Pošto stvaranje ovakvih vrsta fotografija uključuje modele fotoaparata visoke rezolucije i posebnih sočiva, bio sam usred podešavanja kada se avion pojavio u mojoj optici, omogućujući mi da ovekovečim savršeni momenat prilikom njegovog pozicioniranja na samom centru kadriranog sunca. Ovo je bila čista sreća.”

Mekartni je podelio svoju fotografiju putem društvenih mreža, kao i prateći video u kome možemo videti putanju aviona preko Sunca u objektivu. “Zahvalan sam na snazi društvenih mreža koja je omogućila da se moja fotografija podeli širom brojnih foruma, stigavši čak i do pilota putničkog aviona koji je nesvesno učestvovao u njenom stvaranju”, dodao je.

N.Đ.

Izvor: My Modern Met

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group