Sve što treba da znate o kavkaskom ovčaru

Spada u džinovske rase pasa i može da teži preko 80 kilograma...

Kavkaski ovčar je veoma velika rasa pasa koja ima sličnu narav i karakteristiklu kao Mastif. Ovi ovčari su veoma veliki psi, ali ne postoji granica do koje mogu rasti, što ih čini prilično velikim. Minimalna visina za ženke varira između 67 i 75 centimetara a težina varira oko 45 kilograma. Visina mužjaka je između 72 i 95 centimetara, dok  težina može biti od 50 kilograma do 90 kg.

Kavkaski ovčar ima dugačku, debelu i dugu dlaku koja ga čini veoma otpornim na različite vremenske uslove. Ovaj pas je prvenstveno odgajan da bude ovčarski pas za veliku stoku, pa je korišćen za čuvanje krava, ovaca i drugih životinja.  On je služio i čuvao narode sa Kavkaza i njegov prirodni region su oblasti u Gruziji, Jermeniji i Azerbejdžanu.

Ovaj pas je psotao dosta poopularan u poslednjih nekoliko godina, ali ga na našim prostorima nema u velikom borju. Glavni razlog za to je činjenica da ljudi nisu dosta upoznatis a ovom rasom i da imaju različite predsrasude.

Zbog toga ćemo vam reći sve što treba da znate o ovoj rasi.

« 16 17 18 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group