Fun - Zanimljivosti

Turista umalo izgubio glavu prilikom pucanja staklenog mosta

Jedan posetilac odmarališta u južnom delu Kine, preživeo je scenario iz najgorih noćnih mora, kada se most sa staklenim gazištem potpuno dezintegrisao ispod njegovih nogu...

Turista je na kraju uspeo da bude spašen i preživeo je samo zbog toga što se držao grčevito za ogradnu konstrukcije. Ova atrakcija smeštena je u odmaralištu Piyan Mountain i gradu Longžingu, delimično je uništena jakim vetrovima prošlog petka, ostavljajući prestravljenog turistu da visi sto metara iznad zemlje.

Fotografija objavljena u kineskim medijima predstavlja čoveka koji sedi na gredi umotane ruke oko ograde mosta. Zastrašujući pogled ispod njega postao je još godi kada je gazište mosta uništeno sa obe njegove strane. Prema izveštajima, ovaj turista bio je zarobljen na veoma oštećenom mostu više od trideset minuta, pre nego što je spasilačka služba uspela da mu pomogne i vrati ga nazad na bezbedno.

Nakon ovog užasavajućeg događaja, čovek je poslat u bolnicu zbog psihološkog savetovanja. Odmaralište u kome je most smešten, zatvoreno je od tada i tako će ostati do danjeg, dok se stvari ne reše. Zamalo fatalni incident izazvao je veliku buru na kineskim društevnim medijima, sa brojnim ljudima koji iznose svoju zabrinutost zbog bezbednosti ovakvih struktura. Ljudi su podjednako bili prestravljeni i na Twitter platformi.

Mostovi staklenog dna postali su neverovatno popularni u Kini. Sudeći prema jednoj izjavi, najmanje šezdeset ovakvih konstrukcija kreirano je širom zemlje ili se nalazi u izgradnji od 2016. godine i prve ovakve instalacije. Najpoznatiji stakleni most u Kini, nalazi se u gradu Zhangjiajie, severozapadnoj Hunan provinciji, visi na vrtoglavih trista metara iznad tla.

Tokom nekoliko prošlih godina, pojedine kineske regije uvele su striktne bezbednosne mere namenjene popularnim turističkim destinacijama.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group