Ukrao vozilo hitne pomoći i krenuo u nemoguću misiju

Policija u Čikagu uhapsila je muškarca nakon što je ukrao ambulantno vozilo i naterao organe vlasti da ga jure po gradu...

Četrdesetšestogodišnji Bendžamin Harington ukrao je vozilo hitne pomoći čikaškog Vatrogasnog odeljenja, nakon što je video da je ostalo parkirano i potpuno prazno. Snimak sigurnosnih kamera uhvatio je momenat u kome ovaj muškarac nonšalantno ulazi u vozilo i udaljava se.

Lokalne vlasti su ubrzo bile obaveštene o krađi i nedugo potom policijske patrole u Čikagu, zajedno sa državnom policijom Ilinoisa, krenule su u poteru za ovim čovekom.

Kako ABC7 prenosi, u jednom delu potere, policajci su bacili bodljikavu žicu pod ambulantna kola, probušivši mu zadnje gume. Međutim, ovo nije zaustavilo četrdeset i šest godina starog muškarca da nastavi sa izbegavanjem hapšenja, koje je trajalo čitavih 128 kilometara, pre nego što je zaustavljen na strani I-55 puta.

Snimak iz helikoptera koji je pratio čitavu akciju na zemlji, prikazuje nam Haringtona koji iskače iz vozila hitne pomoći i predaje se policajcima podignutih ruku, bacajući ranac koji je nosio na zemlju, spuštajući se na kolena. Uprkos tome što su se na nekoliko metara od njega nalazili brojni policajci, uključujući i pse, ovaj čovek je ipak pokušao da pobegne.

Harington potom može biti viđen kako trči u smeru nadolazećeg saobraćaja i u jednom momentu skače ispred Ford F-Series modela u pokušaju da ga zaustavi i uleti unutra. Ovo nije pošlo po njegovom suludom planu, a svega nekoliko sekundi kasnije, policija ga je oborila na pod i stavila mu lisice na ruke.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group